Neal Schon – So U

NEAL SCHON SO U cover
Neal Schon – So U

Neal Schon har länge varit en av mina favoritgitarrister i den meningen att han är grym på gitarrsolon men kanske ingen riff-gud. Lite som hans gamla läromästare Santana. Ända sedan jag läste en intervju med Gary Moore på 80-talet där Gary sa att Neal var en av världens mest underskattade gitarrister, så har jag lyssnat med mer öppna öron, och visst är Neal en strängbändare av världsklass!.

Denna skiva väckte mitt intresse i och med första videon Exotica som är ett underbart stycke psykedelisk jazzrock med en blinkning till Santana. Den kommer nog hamna bland mina års favoriter så småningom. Jag älskar denna låt! Får inte nog av den! Instrumentala låtar brukar inte få igång mig men denna är exceptionell och suggestivt hypnotisk som få.

Förutom Neal Schon så medverkar även bassisten Marco Mendoza (Black Star Raiders, Ted Nugent, Whitesnake) och trummisen Deen Castronovo (Journey, Ozzy Osbourne, Hardline, Steve Vai). De tre delar broderligt på sången och sjunger både solopartier och stämmor. Ett starkt exempel är andra videon What you want där Marco och Neal framförallt delar sången. Låten är rikligt varierad med oväntat melodiska sångharmonier. Det kan bero på att ingen mindre än Jack Blades (Night Ranger, Damn Yankee´s) har varit med och skrivit en del av låtarna. Love finds a way är en lite mer downtempo-låt och skulle lika gärna kunna vara under Journeys fana. Mycket bra! Likaså Serenity är sprängfylld med Journey-DNA och borde bli en av årets stora AOR-favoriter!

Skivan avslutas stämningsfullt med den instrumentala Big Ocean.

På det stora hela en mycket lyckad skiva även om jag inte går igång på deras bluesiga jamiga stil som återfinns i några av låtarna. Sedan märks det att det är en soloskiva som släppts mer eller mindre för nöjes skull då den spretar lite hit och dit. Med beröm godkänt i alla fall!

Videolänkar:

Exotica

What you want

 

Neal Schon – So U

Frontiers Records

1. Take A Ride
2. So U
3. Exotica
4. What You Want
5. Love Finds A Way
6. On My Way
7. Serenity
8. Shelter
9. Big Ocean

www.schonmusic.com

Betyg 6,5/10

Peter Dahlberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.