Cruzh – Cruzh

CRUZH_coverweb

The new wave of AOR säger skivbolaget om denna svenska konstellation. Stora ord! Men nog är det melodiskt så det förslår. Det är svårt att höra att de tidigare spelat glamrock tillsammans. Fast inget negativt om det. Ibland tar det lite tid innan man hittar hem så att säga.

Jag imponeras av det jag hör. Tänk Boston, Rat Bat Blue (1990) och The Outfield med en touch av Def Leppards Hysteria. Då får ni en aning om hur bra det låter. Produktionen är också riktigt snygg och det hörs att de verkligen har jobbat med arrangemangen.

Kanske har skivbolaget rätt denna gång. Det kan vara the new wave of AOR vi hör födas här. Låtarna är snygga och undertecknads favorit är Aim for the head som hade varit en klassiker idag om den släppts runt 1986-1987. Likaså Before I walk alone imponerar. First cruzh är också en stark liten sak. Balladerna når däremot tyvärr inte ända fram.

Sammantaget en klart godkänd debut från ett nytt svenskt band som det ska bli spännande att följa. Här finns definitivt potential till något stort inom AOR-genren. Hade dock önskat att sångaren kunde tagit i lite mer här och där. Å andra sidan kan jag tänka mig att de inte vill bli för lika H.e.a.t. och Eclipse. Hur som helst, bra jobbat grabbar!

www.facebook.com/cruzhofficial

Cruzh – Cruzh
Frontiers Music s.r.l

1. In n´out of love
2. First cruzh
3. Aim for the head
4. Anything for you
5. Survive
6. Stay
7. Hard to get
8. You
9. Set me free
10. Before I walk alone
11. Straight from the heart

 

Betyg: 6 / 10

Peter Dahlberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.