Magnum – The Valley of Tears

valley_of_tears-magnum-web

Magnum har en stor plats i mitt musikhjärta. Första gången vi möttes var 1982 och låtar som Soldier of the line och The spirit etsade sig fast för evigt. Jag har sedan dess följt bandet och troget köpt varje skiva de släppt. Även när de hette Hard Rain i slutet av 1990-talet.

Nu släpper de sin andra skiva med nyinspelningar och remixade versioner. Dock utan en enda ny låt vilket känns lite blodfattigt. Det är väl ingen dålig samling i sig men känns lite onödig kan jag själv tycka. Dessutom är det sista alstret med den långvarige keyboardisten Mark Stanway som varit med till och från sedan 1980. Bara det lämnar i sig en bitter eftersmak. Hur ska det låta framöver? Stanways avtryck är stort i Magnums sound. Sångaren Bob Catley fyller dessutom 70 år under 2017. Är denna skiva månne Magnums svanesång?

Innan de kastar in handduken vill jag att de i så fall remastrar de fem skivor de gjorde mellan 1986-1994. Gärna med extraspår och edit-versioner samt remixar. Snälla, om någon därute har kontakt med bandet. Var snäll och framför detta! Jag har längtat efter detta ända sedan de släppte sina förra remasters 2005. De stannade då på år 1985 så fortsätt nu gärna tack!

Magnum – The Valley of Tears
Steamhammer

1. Dream About You (remastered)
2. Back In Your Arms Again (Newly Re-Recorded)
3. The Valley Of Tears (remixed,remastered)
4. Broken Wheel (Newly Re-Recorded)
5. A Face In The Crowd (remixed,remastered)
6. Your Dreams Wont Die (remastered)
7. Lonely Night (acoustic Version,Newly Re-Recorded)
8. The Last Frontier (remixed, remastered)
9. Putting Things In Place (remixed, remastered)
10. When The World Comes Down (New live version)

http://www.magnumonline.co.uk/

 

Betyg: 6 / 10

Peter Dahlberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.