Lionville – A world of fools

Lionville började som ett AOR-projekt och är nu aktuella med sin tredje platta. Gruppen består av ett gäng italienare och svenske Lars Säfsund på sång (Work Of Art). Detta är ett piggt gäng som verkligen vet hur slipstenen ska dras. Skivan öppnas starkt med I will wait som också har ett uppfriskande Don Airey-liknande keyboardsolo. De fortsätter lika starkt med Show me the love. Tänk Toto kring 1986-1988 ungefär. Låter även en hel del som Michael Stanley Band på 80-talet också. Ni vet när han med ljusa rösten sjunger (Kevin Raleigh). Klockrent!

Lars sjunger både med teknik och känsla och gör nog sin bästa insats någonsin här. Låtarna håller mycket hög kvalitet rakt igenom. Ibland blir det lite drag av västkust som i låten Our good goodbye. Plattan avslutas med en snygg ballad.

Ni som gillar er AOR kryddat med västkustsound så som det lät i mitten på 80-talet får inte missa denna skiva. Om jag ska vara något negativ hade jag gärna hört lite mer progrock insprängt också. Då kanske det kunde blivit lika bra som GTR från 1986. Men detta är ändå med beröm godkänt med bra som lägstanivå!. Deras bästa skiva hittills!

Favoritlåtar: Show me the love, Image of your soul och I will wait

Lionville – A world of fools
Frontiers Music Srl

1. I will wait
2. Show me the love
3. Bring me back our love
4. Heaven is right here
5. A world of fools
6. One more night
7. All I want
8. Livin´on the edge
9. Our good goodbye
10. Paradise
11. Image of your soul

www.facebook.com/LIONVILLEofficial

Betyg: 7 / 10

Peter Dahlberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.