Axel Rudi Pell – The Ballads V

Ja, detta är ingen ny skiva utan en balladsamling. Den femte i ordningen. Till skillnad mot sina kollegor i Magnum så bjuder de i alla fall på tre helt nya spår och en gästsångerska i Bonnie Tyler. Javisst ni läste helt rätt. Bonnie Tyler sjunger duett i Love´s holding on och hon låter likadan som alltid. Tack för den! Själva låten är en sån där riktigt svulstig ballad extra allt. Inte illa!

Vidare kör de en cover på Ed Sheerans I see fire från Hobbit-filmen. Här bygger de upp låten och fyller den med alla klassiska Axel Rudi Pell-ingredienser. Helt ok!

On the edge of our time är däremot en helt egen ny låt som har allt man kan önska av Axel Rudi Pell! Deluxe säger jag bara. Synd bara att den aldrig tar slut. Nä, skämt åsido. Efter 7 minuter och 42 sekunder tycker de tydligen själva att det får vara nog. Hade jag varit med i studion hade jag klippt ned den med minst 2 minuter.

Kan även passa på att hylla den snygga covern på Neil Youngs Hey hey my my, ni vet den med textraden ”better to burn out than to fade away” som fanns med på Kurt Cobains avskedsbrev.

Därefter följer låtar vi hört tidigare men som är smakfullt utvalda. Däremot förstår jag inte vilken funktion live-låtarna fyller. Mistreated är såå tråkig och såå uttjatad vilket sångarna också verkar tycka. Seg dynga!

Också snålt att bara ge radio-versionen på duetten med Bonnie Tyler som bonus i den dyra deluxe-boxen. Borde ha funnits på den vanliga CD-skivan så man kunde välja vilken version man vill ha på sin samling.

Men trots detta är Axel Rudi Pells The Ballads V en helt godkänd skiva i väntan på nästa studio-släpp.

Axel Rudi Pell – The Ballads V
SPV / Steamhammer

1. Love´s holding on (feat. Bonnie Tyler) – new song
2. I see fire (Ed Sheeran cover) – new song
3. On the edge of our time – new song
4. Hey hey my my
5. Lived our lives before
6. When truth hurts
7. Forever free
8. Lost in love
9. The line (live)
10. Mistreated (live)

http://www.axel-rudi-pell.de/

Betyg: 6 / 10

Peter Dahlberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.