Ammunition – Ammunition

Gamle sångaren Age Sten Nilsen i nerlagda Wig Wam slog sina påsar ihop med ingen mindre än Eric Mårtenson (Eclipse, W.E.T. ) för att skriva lite låtar för några år sedan. Det utvecklades sen till bandet Age Sten Nilsens Ammunition och de släppte första skivan tidigt 2015. Nu är de tillbaka på nytt skivbolag och har kortat ner namnet till bara Ammunition.

Musiken är snärtig melodisk metal av hög kvalitet med slagkraftiga refränger och smittsamma hooks. De bägge herrarnas huvudband ekar i låtarna. Jag tänker då förstås främst på Wig Wam och Eclipse. Sången sköts av Age Sten Nilsen medan Erik spelar gitarr och bakgrundssjunger. Låten Wrecking crew var med i norska melodifestivalen förra året och ni som följer eurovision vet redan att de inte gick vidare. Här får vi den i en lite omarbetad version. Stark låt som börjar med lite vissling för att gå över till sleaze-rock av bästa märke.

Andra starka kort på skivan är inledande rökaren Time som direkt visar att partyt är igång. Den lite stillsammare Eye for an eye är också en mycket stark låt. En självklar singelkandidat om ni frågar mig. Den visar även lite mer bredd. Miss Summertime är en annan låt som fastnar. Också i det lugnare tempot. Hade de gjort den lite mer country kunde det ha varit en hit med Kid Rock. Till sist vill jag välja den 80-talsdoftande Virtual reality boy. Mer hair-metal än så här blir det sällan. Skulle kunnat vara tagen från valfri Steel Panther-skiva. Bortsett från texten då.

Men allt är inte guld som glimmar. Här finns lite utfyllnadssaker också vilket drar ner betyget lite. Men bara lite. Många starka kort som sagt!

Ammunition – Ammunition
Frontiers Music s.r.l.

1. Time
2. Freedom Finder
3. Virtual Reality Boy
4. Guns Ho (I Told You So)
5. Eye for an Eye
6. Tear Your City Down
7. Caveman
8. Wrecking Crew
9. Miss Summertime
10. Bad Bones
11. Klondike

https://www.facebook.com/ammunitionofficial/

http://www.ammunition.no/

Betyg: 7 / 10

Peter Dahlberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.