Chris Bay – Chasing The Sun

Chris Bay som vi alla förstås känner igen som sångaren i Freedom Call släpper helt överraskande en reggaeskiva. Nä, skoja bara, även om omslaget är soligt och somrigt värre är det pop som gäller här. Pop med Freedom Call-influenser kanske bör nämnas. Det blir förstås aldrig lika hårt. Andra influenser tycks ha varit Harpo, T-Rex, Steve Harley, Sparks, Cats In Space och liknande artister. På en låt, Move on, kan jag svära på att det är en duett med Blutengel. Fast det framgår ingenstans så jag får väl kanske äta upp detta påstående.

Chris Bay producerar och spelar dessutom alla instrument själv förutom trummor som hanteras av trummisen från, just det, Freedom Call. Även om låtarna är välskrivna låter det kanske lite tunt om ljudbilden. Jag hade önskat bredare ljudbild och bättre trumljud. Det skulle ha gjort låtarna mer rättvisa för de är inte så dumma. Men här framställs de i sin mest transparenta form. Detta kan förstås vara gjort med flit för att försöka återskapa en så genuin atmosfär som möjligt.

Hur som helst, så är det en helt okej platta. De lite mer glättiga låtarna vägs upp av ….eeeeh… de mindre glättiga låtarna. Svårt att välja någon riktig favorit. Är fortfarande lite osäker på om skivan kommer att hålla året ut. Det återstår att se. Klart godkänt försök dock.

Chris Bay – Chasing The Sun
Steamhammer/SPV

1. Flying Hearts 3:17
2. Light My Fire 3:42
3. Move On 4:07
4. Radio Starlight 3:50
5. Silent Cry 3:56
6. Hollywood Dancer 3:20
7. Keep Waiting 3:46
8. Misty Rain 3:59
9. Where Waters Flow In Heaven 4:20
10. Bad Boyz 3:20
11. Love Will Never Lie 3:52

Betyg: 6 / 10

Peter Dahlberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.