Subsignal – La Muerta

Radiovänlig musik med progressiva vinklingar, ja det är flera tunga namn inom den progressiva musikvärlden som sneglat åt populärmusikens kanske mer lättlyssnade sida. Genesis, ja till och med Yes är några exempel och nu senast  Steven Wilson vilket tydligen upprörde en del  i ”progvärlden”.

Subsignal gav oss ett försmak i form av singeln/videon Even Though the Stars Don’t Shine som just visar att en bra låt är en bra sådan även om den är radiovänlig. Inledande om en korta 271 Days ger oss en ren klassisk progressive sida från bandet som snyggt övergår till titellåten La Muerta. Ett av favoritspåren Every Able Hand med taktändringar och allt visar även prov på symfonirockens rötter, snyggt arrangemang  och körer, med andra ord mycket av allt vilket undertecknat är så förtjust i. Raka motsatsen ger Subsignal oss med spåret Teardrops Will Dry in Source of Origin, här så avskalat, vackert  och dessutom instrumentalt. The Approaches ett pompöst alster ala Yes och ännu ett framförande som ger mersmak. Ja nya plattan med Subsignal har det mesta, dessutom görs det med som så många band nuförtiden förknippar med progressive musik (komplicerat, skickliga musiker och kräver många turer i musikanläggningen) fast här får man allt men ändå så lättlyssnat redan vid första lyssningen.

Gästmusiker som Kalle Wagner, Yogi Lang, Markus Jehle visar att bolaget satsar helhjärtat och sista spåret Some Kind of Drowning med gästande Marjana Semkina på vacker sång avslutar detta lyckade skivsläpp.

Subsignal – La Muerta
Gentle Art Of Music

1. 271 Days
2. La Muerta
3. The Bells of Lyonesse
4. Every Able Hand
5. Teardrops Will Dry in Source of Origin
6. The Approaches
7. Even Though the Stars Don’t Shine
8. The Passage
9. When All the Trains Are Sleeping
10. As Birds on Pinions Free
11. Some Kind of Drowning

https://www.facebook.com/subsignal/

https://www.subsignalband.com/

 

Betyg: 8/10

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.