Primal Fear – Apocalypse

I år när förebilderna Judas Priest har levererat ett album av blivande klassikerstatus (?) så kan det inte ha varit lätt för Primal Fear. Hur ska vi göra nu har de säkert tänkt? 

Jo, pumpa på i gammal god anda och hålla tummarna förstås. Vi släpper en skiva om undergången. Det är väl heavy metal om något, tycks de ha resonerat i sina små kamrar. Lyckas de prestera och ro hem det hela då?

Det hela är väl kanske att ta i men mestadels lyckas de väldigt väl. Inledande New rise öppnar hårt och fångar intresset på en gång. Följande The ritual fortsätter i samma spår. De låter hårda och kompromisslösa men inget nytt under solen konstaterar jag. Gediget hantverk men inget mer. Men oj, vad händer efter det? Nu slänger de in hela artilleriet och levererar en låt av högsta klass, King of madness. Med sitt växlande och spännande arrangemang känns den alldeles för kort trots att den är fyra och en halv minuter lång. Hur ska de toppa detta?

Den mer episka Supernova försöker och gör en bra insats. Stark låt. Den lite tyngre Hail to the fear bidrar till dynamiken på skivan. Första singeln Hounds of justice är en bra metal-låt som kommer in fint innan de tar fram den stora trumman med Eye of the storm. Med sina åtta variationsrika minuter under bältet så konstaterar jag att de lyckats väldigt väl med nya skivan. Primal Fear har verkligen överträffat sig själva denna gång.

Känslan bara stärks efter ytterligare några lyssningar. Primal Fear kan lugnt resa sina huvuden och bära fanan vidare med stolthet. En sådan här skiva får man bara ur sig om man älskar det man gör. Starkt jobbat!

Primal Fear – Apocalypse
Frontiers Music S.r.l

1. Apocalypse
2. New Rise
3. The Ritual
4. King Of Madness
5. Blood, Sweat, & Fear
6. Supernova
7. Hail To The Fear
8. Hounds Of Justice
9. The Beast
10. Eye Of The Storm
11. Cannonbal

http://www.primalfear.de/home/

https://www.facebook.com/PrimalFearOfficial/

Betyg: 7,5 /10

Peter Dahlberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.