VOLA – Applause Of A Distant Crowd

Debuten Inmazes satte direkt sitt avtryck bland den progressiva rockens och närliggande genres åhörare och texterna rörde sig kring människans inre mentala. På nya fullängdaren synar Asger Mygind och band bl.a. våra relationer till sociala medier där ofta presentationen är mer positiv än i verkliga livet och strävan att få bekräftelser.  Även ämnen som skilsmässa och rädslan inför döden återfinns som på spåren We Are Thin Air och Ghost.

Om ljudbilden eller ljudmattan om man så vill hölls sig inom en ram på debuten är variationen desto större på Applause Of A Distant Crowd. Vi får en härlig kompott av musikaliska olikheter och mitt favoritbegrepp artrock som inkluderar mycket av den musik som går hem hos undertecknat avspeglas just på danskarnas andra albumsläpp som förövrigt producerats av Asger och är mastrad med Andy VanDette (Porcupine Tree, Steven Wilson, Devin Townsend mm). Det är kanske inte så underligt att vi här får vippar från nämnda namn. Mer musikalisk beskrivning med spåret  Still och visst finns här en del gemensamma nämnare med bandet ”down under” Voyager. Vola söker möjligen efter sin egen identitet?, själv är jag dock övertygad att de hittar hem och som man säger tredje släppet……….

Blandningen av tung progressive metal, mjukare poprock och majestätiska ljudbilder med utsvävningar åt syntgenrèn  gör albumet till en minst sagt angenäm bekantskap. Vola ett relativt nytt band i artrock-världen men förhoppningsvis är här för att stanna ett bra tag till!

VOLA – Applause Of A Distant Crowd
Mascot Label Group / Mascot Records

We Are Thin Air
Ghosts
Smartfriend
Ruby Pool
Alien Shivers
Vertigo
Still
Applause Of A Distant Crowd
Whaler
Green Screen Mother

https://www.volaband.com/

https://www.facebook.com/volaband/

Betyg 8,5/10

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.