Uriah Heep – Living The Dream

Efter snart 50 år i branschen så behöver Uriah Heep ingen presentation längre. Det finns dock idag bara en originalmedlem kvar och det är gitarristen Mick Box. 71 år ung. Som ni vet har Uriah Heeps karriär varit lite upp och ner genom åren, och precis när man trodde de var helt uträknade så kom de tillbaka starkt 2008 med en skiva i klassisk stil efter 10 års uppehåll. De har därefter turnerat och släppt ett par skivor till. Nu är det dags för ett nytt alster Living the dream. Om jag räknat rätt är det 25:e studioalbumet sedan starten 1970. Producent på nya skivan är kanadensaren Jay Ruston som tidigare jobbat med bl a Europe, Black Star Riders och Stone Sour för att nämna några. Mick Box säger själv att Jay tillfört en ny approach och att han var väldigt lätt att jobba med.

Det är med spänning jag börjar lyssna. Efter de två första låtarna på nya skivan undrar jag om inte organisten fått några olagliga substanser i sig. Det enda som ekar i mitt huvud är den överdoserade orgeln som verkligen ges utrymme. Inte på ett positivt sätt utan mer enerverande. Var det denna approach som Mick predikade om? Tredje låten Take away my soul är dock en mycket fin komposition där alla inblandade spelar ihop på föredömligt sätt. Här ges Mick Box mycket utrymme på slutet att få bända ordentligt på strängarna också! Klassisk Heep!

En annan låt värd att lyfta fram är Waters flowin´som låter som en blivande klassiker. Låter väldigt 70-tal där trummorna kommer in först efter drygt två minuter in i låten. Kanske rentav en ny Stealin´?

Vidare kan jag rekommendera ett extra öra till Falling under your spell som har lite drag av Easy livin´. Snyggt arrangemang och återigen suveränt musicerande och sång!

Summa summarum en skiva att vara stolt över så här långt in i karriären. Kanske lite för mycket (?) Deep Purple-vibbar här och var men tre mycket starka typiska Heep-låtar är inte alls illa. Med det sagt är övrigt material inget avfall direkt men dessa tre höjer sig över de andra. I min smak i alla fall!

Uriah Heep – Living The Dream
Frontiers Records

1. Grazed by heaven
2. Living the dream
3. Take away my soul
4. Knocking at my door
5. Rocks in the road
6. Waters flowin´
7. It´s all been said
8. Goodbye to innocence
9. Falling under your spell
10. Dreams of yesteryear

http://www.uriah-heep.com

https://www.facebook.com/uriahheepofficial/

Betyg: 7/10

Peter Dahlberg

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.