E-Mail

info@artrock.se

 

Artiklar

 

 

 

I BACKSPEGELN 1992

Detta var ett ganska känsligt år inom AOR-genren då grungen höll musikvärlden ”by the balls” så att säga. Ändå släpptes det några minnesvärda alster förstås.

 

UNRULY CHILD – Unruly Child

Kanske fick några av er upp ögonen för denna grupp i och med den fantastiska ”comeback”-skivan från 2010. Här hette sångaren Mark Free fortfarande och plattan är späckad med AOR-godis av dignitet. En av de skivor jag lyssnade mest på det året. Oförskämt bra!

 

 

INDECENT OBSESSION – Indio

Denna pärla från 1992 kom från Australien och blev snabbt en favorit hos mig. Framförallt låtarna ”Kiss me”, Indio” och ”Rebel with a cause” utmärkte sig. De var även singlarna från plattan. Kanske är de på gränsen till lite för poppiga men klart värda att upptäcka. Tyvärr hoppade sångaren David Dixon av efter denna skiva och satsade på TV istället. Oklart hur det gick.

 

THE OUTFIELD – Rockeye

Detta tremannaband från England slog till rejält med debutplattan från 1985 i USA men lyckades aldrig följa upp succén. Musiken är också väldigt poppig blandat med AOR-influenser. Fantastiska låtskrivare och förtjänade helt klart en bättre karriär om ni frågar mig.

 

DAN LUCAS – Canada

Väldigt lite information finns att hitta om denna artist. Ingen alls typ. Trots det är detta ett förbisett AOR-mästerverk. Ett måste i samlingen. Otroligt bra sångare och uberstarka låtar. I stort sett hela skivan är kanonbra. Om man ska jämföra med någon så kan man ta John Parr och Bryan Adams som referenser fast ännu mer AOR.

 

RETURN – V

Detta norska band som några år tidigare hade en hit med ”Bye bye Johnny” (1988) fanns även 1992. Då släppte de denna lilla pärla som är fylld av mjuk hårdrock/AOR av hög klass. Framförallt ”Life must go on” och ”Take this heart” är minnesvärda.

Återkommer snart med fler tips från 1980- och 1990-talet!
// Peter Dahlberg