E-Mail

info@artrock.se

 

Artiklar

 

 

 

I BACKSPEGELN 1980

Då är jag på år 1980 då det dök upp några riktigt bra AOR-skivor. Jag försöker i vanlig ordning presentera de som är lite mindre kända eller bortglömda.

BENNY MARDONES – NEVER RUN NEVER HIDE

Han gjorde sin första platta 1978 men denna platta från 1980 innehåller klassikern ”Into the night”. Tänk er en blandning av Bob Seger, Russ Ballard och Rick Springfield ungefär. Benny är en låtskrivare och sångare av ett mått som borde gjort honom kändare. Nu har jag tyvärr inte hört mer än denna skiva men den kan jag verkligen rekommendera å andra sidan. 

 

 

AIRPLAY – AIRPLAY

Denna platta kanske inte är AOR hela vägen men det finns tre riktigt bra låtar på den. ”Leave me alone”, Stranded” och ”Sweet body” vilka gör den helt klart köpvärd. Tyvärr tror jag inte denna skiva finns på CD och ännu mindre på remaster. Det är hög tid att Rock Candy dammar av även denna skiva. Fantastisk stämsång och musiken låter som en blandning av Styx, Angel och Toto ungefär. Riktigt bra!

 

TOUCH – TOUCH

Touch däremot finns på remaster just från Candy Rock och även om keybord-slingorna finns där tillika stämsången så är denna skiva lite hårdare AOR. Lite mer som Axe, Grand Prix och liknande. Så ta det där med hård med en nypa salt. Bra låtar här är framförallt ”Yes (you need to rock and roll)”, ”When the spirit moves you” och “So high”. Värt att nämna är att mannen bakom keyboarden är Mark Mangold som senare skulle hittas på många plattor men framförallt på Michael Boltons bästa skivor.

 

NIGHT – LONG DISTANCE

Denna platta vill jag lyfta fram för att Chris Thompson sjunger på den. Enligt mig en av de bästa sångarna någonsin. Han har spelat/sjungit på löjligt många skivor men är väl mest känd för sin insats i Manfred Mann´s Earth Band. Detta är kanske musik mer i Bob Segers anda med en touch av AOR men riktigt bra och köpvärd.  

 

BRYAN ADAMS – BRYAN ADAMS

Denna lite orättvist bespottade artist släppte sin debutplatta 1980 och här finns en del fina låtar som aldrig dyker upp på hans best of-samlingar. Som ni kanske vet slog han igenom lite 1983 för att breaka stort året efter med skivan ”Reckless”. Resten är historia. På denna skiva finns dock pärlor som ”Give me your love”, ”Hidin´from love”, ”Remember” och ”Try to see it my way”. Han borde verkligen remastra sin 80-tals-katalog vill jag bara tillägga så här avslutningsvis.

Ok, väl mött igen!  // Peter Dahlberg