GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

Corrosive Sweden – Wanted 
Prelude 2006$ part 1
Torture
Too Late
Dark City
A Week of a day
Tribute
Rewind
History
Lonely Man
Race
Prelude 2006$ part 2

 

 

Som gruppnamnet härleder är detta också ett svenskt gäng som här släpper sin debutplatta. 1997 började bandet ta sin form men med nuvarande konstellation har de spelat ihop sedan 2003.

Plattan inleds med ett kort akustiskt stycke som för tankarna till introt på Metallicas ”Nothing Else Matters” som sedermera övergår till andra tyngre spåret ”Torture” med vippar från både Metallica och Red Hot Chili Peppers. 

Corrosive Sweden spelar i grund och botten med en rätt så rak framtonig, lägg där på ett tyngre komp och en hel del riviga gitarriff. Ibland närmar sig Cs förutom de förut nämnda även del Nirvana. Vokalisten ger stundtals en viss vemodig framtoning i sitt sätt att sjunga, på spåret Race är det däremot mer vrede som framhävs med ett visst Motörhead stuk i James Hetfield tappning.

För att vara ett osignat band presenteras dessa rockare ett riktigt proffsigt utfört album med både varierat låtval och instrumental framtoning. En hel del gott röj samtidigt som det mer finstämda ges plats. Känns som ett "tight" gäng som säkert även visar detta på scen. 

En bra början, ändå en del kvar innan de når upp till de större namnen.

 

5.5/10

Conny Myrberg

       

   

 

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©