GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

INDIGO DYING - INDIGO DYING (Frontiers Records)
1.All I Never Wanted
2.Hear Me
3.Breathe In Water (feat Michael Kiske)
4.Better
5.Taken
6.Superman (feat Mark Boals)
7.Island
8.Remember (I.O.U.)
9.Real Life Fairytale
10.Far Enough (feat Mark Boals)
11.Shattered Life
12.Go

 

Gisa Vatcky är sångerskan som jobbat med varierande artister som Andrea Bocelli, Enrique Inglesias, Melissa Etherige & Meat Loaf. Indigo Dying är hennes debut som solo sångerska och bland gästerna finns Mark Boals (Yngwie Malmsteen), Michael Kiske (Helloween), John Macaluso (TNT, Starbreaker) och Tommy Denander (Radioactive).

Hur man bäst beskriver stilen är nog att mixa ihop Nightwish, Evanescence, Alanis Morissette och ett annat ”Frontiers” project Starbreaker. Ett hopkok som kan bli en jättesuccé om skivbolaget sattsar ordentligt på bland annat radio och videos. Låtar som All I Never Wanted, Hear Me och Better känns som potentiala hitsinglar.

Gisa Vatcky har den mest intressanta kvinnliga rösten jag hört på mycket länge och med låtar som passar kanon. Michael Kiske sjunger duett på den mäktiga Breathe In Water och imponerar igen efter sitt senaste solo fiasko. Mark Boals är med på två duetter visar att han kan än. Superman är också den en mycket mäktig tung sak och i Far Enough visas det lite mer elakare sidor ifrån Mark & Gisa. Kanske kunde det ha varit mer ”evil” i rösterna speciellt i refrängen. Stort plus även till Real Life Fairytale som är lysande med sina Heart vibbar och avslutande balladen Go.

Svagaste spåren är Island och Remember (I.O.U.) som inte håller samma klass och samma intressanta stil som de andra tio.

Blir nog ganska förvånad om inte ganska många skribenter världen över har Indigo Dying’s platta högst eller i alla fall top 5 när 2007 albumen skall summeras. Den kommer nog att hamna top 10 hos mej i slutet av december.

 

Mina favorit låtar är All I Never Wanted, Hear Me, Real Life Fairytale

Smakprov Frontiers Records

                  

Betyg: 8,5/10

 

Andy Flash

 

 

 

 

 

       

   

   
   

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©