GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

Dave Martone – When Aliens come  (Lion Music)  
1.Stars scars
2.Flatulation farm
3.The four horsemen
4.Really now!
5.Mike Crows mailbox of doom
6.Fumble fingers
7.Pung yao
8.Angel
9.O my god i`m swelling
10.Double ff`s
11.Maneemanaw
12.Techno bee`s
13.When the aliens come

 

Denna gitarr virtuos som kommer från Canada har gjort ett antal skivor som spänner över ett stort spektrum av kategorier, allt från rak rock till progressiv metal till mer experimentell musik. Han har spelat i en mängd städer i världen, han har även gjort clinics och varit gitarr lärare på Berklee college.

På denna skiva finns det en hel del smått och gott som rock, metal, progmetal fusion osv. Att denna kille är en duktigt musiker råder ingen som helst tvekan om. Enda problemet för mig är att jag tycker att det kan bli lite utdraget och långtråkigt med en helt instrumental skiva. Med sång i alla fall på någon eller några av låtarna så vore det en klart mer intressant. Det som blir lite trist i och med detta är att det förmodligen är mer än jag som sorterar bort en sån duktig kille.

Hur som helst så är inte skivan så tokig trots utelämnandet av vokala insatser, men den hade utan tvekan gett ett bättre intryck på mig i alla fall.

Mina favoriter på skivan är ”Mike Crows mailbox of doom” ,Stars scars”, och ”Double ff`s” detta är också den enda låten som jag hör någon liten vokal insats i, tyvärr dock inte speciellt mycket.

Skulle verkligen vara intressant att få bevittna en variant av albumet med sång.5.5/10

Niklas Johansson  

       

   

 

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©