GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

WINGER - DEMO ANTHOLOGY (Frontiers Records)  
1. Madalaine 2. Hungry 3. Seventeen 4. State of emergency 5. Time to surrender 
6. Hangin' on 7. Headed for a heartbreak 8. Only love 9. Can't get enough 
10. Loosen up 11. Miles away 12. Easy come easy go 13. Rainbow in the rose 
14. In the day we'll never see 15. Under one condition 16. Little dirty blonde 
17. Star tripper 18. You are the saint, I am the sinner 19. In the heart of the young 
20. All I ever wanted 21. Skin tight 22. Never 23. Blind revolution mad 
24. Down incognito 25. Spell I'm under 26. Hour of need 27. Junk yard dog 
28. Lucky one 29. Like a ritual 30. In for the kill 31. No mans land 32. Who's the one 
33. Written in the wind 34. Until there was you 35. Without warning 36. Give me more 

 

Detta är en dubbel cd med 38 demo låtar ifrån de 3 första Winger plattorna inspelade mellan 86 och 93. De flesta låtarna ifrån Winger, In The Heart of Young och Pull är med här tillsammans med 11 som inte kom med på albumen. Eftersom detta album kanske är mest för Winger samlare som redan har alla de andra plattorna så är det just de 11 låtarna som är mest intressanta och de andra mer som en bonus.

Only Love - Kanske en av de få låtarna ifrån debut perioden som påminner om att Kip var med i Alice Cooper’s band innan tiden i Winger. Hade passat in på Constrictor plattan. Star Tripper - Ingen höjdare alls.

All I Ever Wanted - En av mina favorit låtar med Winger. Finns med på Miles Away maxin i en ”riktig” version. Kan fortfarande inte fatta att den inte kom med på In The Heart Of The Young. Skin Tight - Bra snabb rocker borde kanske petat bort Little Dirty Blonde ifrån I.T.H.O.T.Y.

Someday Someway - Seg och tråkig ballad. Never - Lysande låt som i studio version finns på en singel ifrån tidningen Kerrang som kom 1990. Never borde ha varit med på I.T.H.O.T.Y . Hour Of Need - Inte markerad som “previously unreleased”. Japan bonus på Pull? Nja, inte någon höjdare precis.

Written In The Wind - Mer åt I.T.H.O.T.Y hållet kanske därför den inte kom med på Pull. Refrängen och gitarrsolot är brilliant. Until There Was You - Medioker sak som inte berör alls. Without Warning - En jättemiss att inte ta med denna låt på Pull. Hade blivit en kanon låt live. Kip tar i så det ryker. Give Me More - Delar av låten är riktigt bra men håller inte hela vägen till kanon. Tråkig refräng.

Det som skiljer sej mest på ganska många av låtarna är texterna som blivit ändrade till studio inspelningarna. Att det står demo på omslaget kan skrämma många att det är halvtaskiga versioner av sina gamla favoriter men det stämmer inte utan det är bra ljud och produktion. När kvalitén är så här bra så föredrar man ett sådant här släpp istället för någon tråkig ”best of” .

Mina favorit låtar är All I Ever Wanted, Never, Only Love.

Betyg: 8/10

Andy Flash

       

   

 

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©