GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

Daryl Stuermer - Go ( InsideOut Music)  
Striker Masala Mantra 
Greenlight 
Dream In Blue 
Breaking Point 
Urbanista 
Heavy Heart 
Meltdown 
The Archer 
Omnibus

 

Gitarristen som kanske är mest känd för sin medverkan I Genesis liveshower. Från ”And then There Were Three” 1980 har Daryl varit en fast backup på Genesis turnéer som basist och gitarrist. Daryl har även medverkat i soloplattorna med Phil Collins, Tony Banks och Mike Rutherford. Första egna solosläppet ”Steppin`Out” kom 1987 och har sedan med jämna mellanrum fortsatt producerat soloplattor. 

Nu på bolaget Inside Out presenteras för ovanlighetens skull en rätt så lättlyssnad instrumental produktion även för en icke gitarrfreak. Det sprudlar av både jazz och fusion men ändå med en melodisk tråd vilken håller ihop låtarna på ett behagligt sätt. 

Här finns säker många jämförelser med flertalet andra stora gitarrister, själv tänker jag på en viss svensk yngling vid namn Johan Randen som är på god väg att sålla sig skaran unika gitarrister. 

Albumets första spår ”Striker” ger klara Toto känslor eller kanske då Steve Lukather med fusion inriktning. Ännu klarare Toto vibbar kommer med ”Urbanista” där ”Africa” takterna genomsyrar låten. Albumets rakaste och kanske mest melodiska alster får vi med spåret ”Heavy Heart”. En skicklig gitarrist som Daryl Stuermer har naturligtvis en rad medmusiker av rank, här presenterade som  Eric Herve, John Calarco, the Petersburg Kostia och Leland Sklar.

En instrumental platta vilken känns helgjuten, dessutom med en gitarrist som inte behöver överglänsa med tekniska fingerövningar för att bevisa sin skicklighet utan låter känslan stå i centrum.

8/10

Conny Myrberg  

       

   

 

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©