GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

Code - The Enemy Within (Escape Music)  
The Enemy Within 
Sign Up For Love Home Away From Home 
In The Shadows 
How Do We Stay In Love 
My Time 
Lucky Town 
Alive 
Uninvited Guest 
Change The World 
Flying High Sworn To Silence

 

Anders Rydholm och Ola af Trampe fd Grand Illusion (vilka producerat en rad riktigt starka släpp) har tagit in vokalisten Sherwood Ball (Jay Graydon) till nya bandet Code. På trummor inbjuds ingen mindre än Gregg Bissonette (bl.a. David Lee Roth, Steve Vai, Steve Lukather, Joe Satriani, Toto).

Med låtskrivare av rang och en röst som Bissonette får man en hel del förhoppningar. Tyvärr så vill det sig inte riktig här, efter tre fyra genomlyssningar brukar ett och annat hamna på plats. Nu hittar jag möjligen ”Change The World” med vibbar från Steve Lukather`s gitarrspel och balladen ”Sworn To Silence”.

Det är inte så att albumets låtar är undermåliga eller att produktionen är dålig, jag finner bara inte det där som sitter. Ta exempelvis spåret ”How Do We Stay In Love” , bra produktion med varierad melodi och sång av klass. Ett alster som passar ypperligt till bakgrundsmusik eller som avslappnare på bilfärden men ändå inget som hamnar i ”hjärnbalkens avdelning” musik jag kommer att minnas.

Med dagens stora mängd skivsläpp och hårda konkurrens inom genren melodisk rock sticker denna ut alltför dåligt för att ge några högre betyg på skalan, godkänt men inte mer.

Sampler finner du på http://www.codeband.net/

6/10

Conny Myrberg  

 

       

   

 

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©