GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

BROKEN TEETH – ELECTRIC (Tex-Tone/Cargo Records
01: Roll Over 
02: Electric 
03: Blood On The Radio 
04: Hell For Sale 
05: Bonfire 
06: Burns Like Love 
07: She's Gonna Blow 
08: Devil Money 
09: Stick It In 
10: Hangin' By The Skin 
11: Undertaker 
12: El Diablo 

 

”Electric” är Austinbandet Broken Teeth fjärde platta men för mig är detta första kontakten med bandet. Det var och är en angenäm ny bekantskap och det svänger friskt om bandets enkla och väldigt jordnära rock & roll. 

Tankarna går osökt till Running Wild, AC/DC, Stormwarrior med flera som samtliga spelar rak, okomplicerad rock. Broken Teeth är trots likheterna egna så till vida att här finns en stor dos boogie vilket leder tankarna till Foghat och sämre förebilder kan man ha. Musiken doftar sydstat lång väg och plattan är som ljuten i bilstereon eller på partyt. Luftgitarren kommer snabbt fram för oj, vilket ös det är. 

Jason McMaster har ett ordentligt tryck i sin relativt ljusa röst och band är snortight på alla delar. Vi får tolv låtar på knappt 40 minuter vilket inte är så mycket och det må vara en liten plump i protokollet men i det här fallet kan leva med det för plattan går om och om igen istället. Den är oerhört beroendeframkallande så det här skulle jag vilja se live för då kan jag tänka mig att Broken Teeth lyfter till oanade höjder och lyssna bara på låtar som ”Hell for sale”, ”Undertaker” och ”Devil money” så förstår var man och kvinna hur enkel, svängig, bra och oerhört kompetent rock & roll skall spelas. 

Själv älskar jag det här och vill bara ha mer…

 

www.brokenteeth.com

www.myspace.com/brokenteeth

 

9/10

 

Tore Larson

 

 

 

 

 

       

   

   
   

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©