GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

Fires of Babylon (Metal Heaven)

Falling to pieces
Devilution
When kingdom comes
Lake of fire
Holy resurrection
Going through changes
Lazarus rising
Revolution coming
Generation of destruction
Castles are burning

 

Av den anledningen att få ihop ett band vilket skulle låta som på det glada 80 talet lades grunden till Fires of Babylon. Det var Lou st Paul (Winters bane) som tillfrågades om han kunde sätta ihop ett ”allstar” band. Sagt och gjort han fick med sig Rob Rock (Impelliter,Warrior, Axel rudi pell, M.A.R.S) på sång, ”Kelly Conlon” (Death) bas och Robert Falzano (Shatter messiah) på trummor.

Musikmässigt så är detta något som normalt borde falla på plats inom genren heavy metal, men jag finner att här ligger tok för stor fokus på sång. Första låten ”Falling to Peices” börjar riktigt bra men här är något som får mig att haja till, det låter som herr Rock har händerna kupade över micken samtidigt som han sjunger i en plastburk. Dessutom komprimerat och mer eller mindre samtliga effekter på sången känns ruskigt jobbiga. Antingen så dör den alldeles för fort eller så är det bara så distat.

Hade det inte varit för detta faktum så hade det säkert kunnat bli bra mycket roligare. Det råder ingen tvekan att Rob Rock är en kapabel vokalist men han borde nog att ge lite mer plast till dom andra kompetenta killarna samt hålla igen på nämnda effekter. Borde ha räckt med en och annan eko-variant istället.

Om man bortser från de mindre roliga rösteffekterna är detta ändå ett rätt så angenämt skivsläpp med de klassiska 80-tals rötterna.

www.myspace.com/firesofbabylon

 

Betyg 5/10

 

Niklas Johansson

 

 

 

 

   

  

 
   

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©