GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

Everon – North (Mascot Records) 

Hands
Brief Encounter
From Where I Stand
Test Of Time
North
South Of London
Wasn't It Good
Woodworks
Islanders
Running

 

Tyska Everon släppte senaste skivan 2002 så efter sex år kommer här nya verket. Kompositören i bandet Oliver Philips spenderade faktiskt 5 veckor på en ö utanför holländska kusten år 2005 enbart för låtskrivandet inför albumet. Resultatet är slående genomarbetat och som de flesta vilka tagit en längre tid att producera är även denna en platta som växer med antalet lyssningar. Grundkonceptet progressive metal med en hel del symfoniska element vilka blandas friskt med mera lugnare och ibland komplexa stilar, även musikinslag med det klassiska och episka borgar för en varierad platta.

Med bandets så vida framförande känns liknelser eller genre klassificeringen en aningen svår så vi välkomnar företeelsen myspace för alla smakprov och lyssningar. En iakttagelse är vokalistens sätt att sjunga på de mer långsamma partierna likt en viss herr Ronnie Stolts sångteknik, där slutar emellertid alla jämförelser med The Flower Kings utan stilen är på det musikaliska planet väsentligt skilt från nämnda band.

Här får vi en platta med idel kvalitet och topparna blandas med ett snitt över det vanliga och om ni undrar jo detta faller undertecknat helt i smaken :). Här levereras även mera trallvänliga inslag med det svårsmälta vilket gör plattan både direkt och bestående.

Ett skivsläpp som är både behagligt och intressant.

 

 

(Ett personligt plus är att få en riktig skiva i sin hand utan dessa irriterande spökröster, och att fler och fler bolag tillämpar ”ladda hem till datorn principen” gör heller inte recensionsjobbet roligare). Fast det är klart att detta inte skall påverka vår lilla poängbedömning som här ges till  8,5.

 

www.myspace.com/everonband 

www.everon.de/

 

8,5/10 

Conny Myrberg

 

 

 

 

   

  

 
   

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©