GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

OVERLAND-BREAK AWAY (Escape Records)

1.This Time
2.Alive And Kicking
3.Break Away
4.Like A River
5.Look Into Your Eyes
6.After The Fire
7.Evangeline
8.Heartache Calling
9.Mad Mad World
10.Lost In Paradise
11.Rescue Me
12.Until Forever Comes

 

Solo debut ifrån Steve Overland som sedan början av 80-talet varit sångare i  Wildlife, FM, Shadowman och The Ladder. AOR med en soulfylld röst har varit hans signum genom alla år och Break Away är inget undantag.

Öppningen är stark med This Time och sen blir det rejäla Toto flörtar i  låtar som Alive And Kicking, Like A River och Look Into Your Eyes. Break Away och After The Fire är nog de låtar som känns närmast om FM skulle göra ett nytt album inom snar framtid (Hoppas!!!!). Heartache Calling är en lysande AOR dänga med en kanon refräng. Avslutande balladen Until Forever Comes bör få lite plus i kanten den också. Fast jag hade nog hellre sett att den kom tidigare på plattan.

Svenske Anders Rydholm är mannen bakom musiken och lirar även gitarr, bas och keyboards. Bröderna Gregg och Matt Bissonette (både med förflutet i David Lee Roth) gäster ihop med Steve Newman mm.

Helheten är bra men det känns lite för mycket Toto över många låtar och de låtarna hör inte till bland de bästa och som ett stort FM fan så vill jag helst höra Steve Overland i något nytt med dom istället. Rösten är lika bra som vanligt. Vem trodde något annat.

Mina favorit låtar är Break Away ,This Time, After The Fire

Sampler / Escape Records

Betyg: 7,5/10

 

 

 

 

   

  

 
   

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©