GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

Land of Tales – Land of Tales (Frontiers Records/Zink Music)

01. Silence 
02. Slow waters 
03. Keep out 
04. Outlander 
05. All the same 
06. Wasted chance 
07. Nobody dares 
08. Choose 
09. So long 
10. Fading away 
11. Right as rain 

 

Land of Tales är barn av sin tid: två unga grabbar som laddar upp låtar på sin myspace-sida och får tillräckligt mycket uppmärksamhet för att drömmarna om en karriär inom musikbranschen skall ta fast form. De, Kristian och Palle, skrev fler låtar och gick in i en studio för att spela in materialet ordentligt. Väl där kontaktade de ett par vänner sedan gammalt och frågade dem om de var intresserade av att bilda ett band. Alltså inte riktigt som det gick till under rockmusikens stenålder. Resten är – även om detta skedde så sent som för ett år sedan – historia. Men så förflyter ju också tiden mycket snabbare i nätåldern…

På sin självbetitlade debut har de mer eller mindre bockat av checklistan för hur AOR skall låta: duttande keyboards, ärtiga gitarrslingor och stora, lättrallade refränger. Dock är kompgitarrljudet försett med en uppdaterad distorsion som vissa skulle kalla fläskigt, men jag bara tycker är överskattat. Låtarna är emellertid klart godkända; melodikänslan är osviklig och solon, bryggor och stick sitter precis där de ska. Refrängen i ”Keep out” får konstgjord andning av Bon Jovis ”Living on a prayer” och flera av de raskare spåren får mig att tänka på Honeymoon Suite, så visst kan de skriva adekvat radiorock som den lät under 80-talets mitt.

Min största anmärkning rör sången som jag tycker saknar den lidelse som krävs för att lyfta den här typen av musik. För precis som med Frozen Rain-projektet får detta svårt att konkurrera på grund av den något anonyma vokala presentationen.

 

www.myspace.com/landoftales

 

Betyg: 6/10

 

Jukka Paananen

 

 

 

 

 

   

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©