GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

Dark Sky – Empty Faces (AOR Heaven/Border Music)

01. Hands up 
02. Empty faces 
03. Slave of time 
04. Send them to Hell 
05. Chase your dreams 
06. Maniac 
07. Saints beneath the sky 
08. Pleasure and pain 
09. Believe it 
10. Meaning of life 
11. Final day (Hidden track)

 

Dark Sky från Rottweil i södra Tyskland spelar rask metall med okonstlade, refrängstarka melodier som är lätta att gnola med i. Sedan debuten ”Believe It” lanserades i Europa år 2000 har de nu presenterat fyra album i denna anda.

De mest kända namnen i promo-bladet för ”Empty Faces” är producenten Markus Teske (Vanden Plas, Symphony X, Saga, Neal Morse, Mob Rules, med flera) och – Michael Sembello! Och det är just en svulstig discometall-tolkning av Flashdance-hiten ”Maniac”, vilken Sembello skrev och vann en Grammy med 1983, som sticker ut mest i denna opersonliga samling trudelutter.

Teske har förvisso designat en snygg ljudbild där melodierna är lätta att följa med i. Men den sterila och statiska rytmsektionen rycker effektivt tänderna ur gapet på Rottweilerna vilket gör att låtarna inte lämnar några djupare spår efter sig; detta understryks inte minst i covern på ”Maniac” som är i total avsaknad av det sväng som gjorde originalet medryckande. Sångaren Frank Breuninger påminner en del om gamle Grand Prix- och MSG-sångaren Robin McAuley vilket i och för sig inte gör låtarna mer minnesvärda, men förser mig åtminstone med en referens – Axxis med McAuley på sång.

De melodiskapande elementen är klanderfritt framförda men ack så anonyma, och mitt ansikte i princip är helt uttryckslöst när ”Empty Faces” tonar ut.

 

www.dark-sky.de

 

Betyg: 5/10

 

Jukka Paananen

 

 

 

 

 

   

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©