GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

KARELIA – RESTLESS (Season of Mist)

1. RESTLESS (3'50)
2. TRIAL (3'14)
3. MIRROR MIRROR(4'22)
4. LIFT ME UP(3'55)
5. PLEASE COME ON IN(3'45)
6. LOVIN' WIFE(3'39)
7. CRASH (3'21)
8. GIVE IT AWAY(4'06)
9. FROM MY WINDOW (2'59)
10. LOSING MY RELIGION(4'17)

 

Efter att ha bytt skivbolag är Franska Karelia här med sin tredje fullängdare och jag var väldigt nyfiken eftersom ”Raise” (Drakkar Records) som kom `05 var mycket bra. Bertrand Maillot på keyboards som hade en central roll har lämnat bandet och ny i bandet är Jack Ruetsch på gitarr samtidigt som Matthieu Kleiber på sång numera kallar sig för Matt vilket säkert låter hippt och glatt för den oinvigde. Själv tycker jag det är lite löjligt men det är inget att hänga upp sig vilket plattans mycket korta spellängd på bara 37:30 minuter är. 

För det får vi tio låtar varav två är covers. REM´s ”Losing my religion” är bra som den är medan den i Karelia´s version är någon form av datapoprockig sak som är ett rent försäljningstrick. Moby´s ”Lift me up” fungerar bättre men tillför något gör den inte och frågan är vad Season Of Mist har haft för syfte med den här plattan. Är det bara för att få ut något nytt med Karelia eller vad är det fråga om?   

Jag vet inte men jag vet att det här är årets hittills största besvikelse i mina öron för det här inte dåligt utan urkasst. Är man ung kan Karelia´s dataspelsrock möjligen vara något för sjunga kan Matt men vem som spelar keyboards på plattan framgår inte. ”From my window”, Lovin´ wife” och ”Give it away” doftar AOR men plattan är på tok för ojämn för att motivera ett köp. Möjligen skulle den duga som begagnad med tanke på den ynkliga spellängden men nej, det här är inte bra.

 

www.myspace.com/kareliaband

 

www.karelia.fr

 

2,5/10

 

Tore Larson

 

 

 

 

 

   

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©