GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

KRISIUN  - SOUTHERN STORM (Century Media)

1. Slaying Steel (4:11)
2. Sentenced Morning (3:59)
3. Twisting Sights (4:05)
4. Minotaur (3:51)
5. Combustion Inferno (4:23)
6. Massacre Under The Sun (4:43)
7. Bleeding Offers (3:24)
8. Refuse / Resist (3:00) / SEPULTURA-Cover
9. Origin Of Terror (4:05)
10. Contradictions Of Decay (4:08)
11. Sons Of Pest (4:47)
12. Black Wind (0:48)
13. Whore Of The Unlight (4:53)

 

Trots att Brasilianska Krisiun har hållit på i en massa år och första albumet kom redan 1995 är detta min första längre kontakt med trion. ”Southern storm” är bandets åttonde album och den gör mig nyfiken på föregångarna för det här är riktigt bra. Musiken är snabb, tung och aggressiv deathmetal gjord av tre hängivna musiker och tillika bröder. Alex på sång och bas heter Camargo i efternamn medan Moyses på gitarr och Max på trummor heter Kolesne. Samtliga är fantastiska musiker och säg den som inte blir avundsjuk på Max som har ett otroligt driv i sitt trummande. Han kan få dom att låta som en kulspruta utan att sacka som i ”Massacre under the sun” eller Bleeding offers” för att i ”Contradictions of decay” använda sig av en massa skumma baktakter som man inte trodde fanns. I avslutande ”Whore of the unlight” är han minst lika flink i händerna som Jason Rullo i Symphony X. Där möter deathmetal progmetal som möter trash vilket mer än väl visar vilken spännvidd Krisiun har. Det är inte bara en massa manglande för här finns betydligt mycket mer. 

Moyses är en gudabenådad gitarrist vars fingrar flyger över gitarrhalsen och det där med basgångar kan Alex på sina tio fingrar för det fodrar en hel del för att få till den helhet och variationsrikedom som ”Southern storm” besitter. Alex är även oerhört kompetent sångare med ett stort register vilket inte är helt vanligt inom den här typen av musik och vågar man sedan lägga in en akustisk låt, ”Black wind” i slutet men inte som sista låt förstärks helhetsintrycket än mer.

Det här är plattan för alla er som ännu inte har upptäckt eller gett er in i dödsmetallen som har en hel del som kan locka vänner av progmetal och progressiv musik för en sak är helt säker, det här är progressivt så det räcker. Själv är jag helt knockad för oj, vad bra det är…

www.krisiun.com.br

www.myspace.com/krisiun666

 

8/10

 

Tore Larson

 

 

 

 

 

   

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©