GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

COUNTERVELA -  EP (Egen utgåva)

Fugit
Outlines Above
The Waiting Game

 

Från Belfast på Nord Irland kommer dessa fyra män som tillsammans bildar Countervela. Bandet har spelat tillsammans med Faith när dom var där förra året och nu tänker Countervela ge sig ut på vägarna här i Norden. Likt Faith spelar dom doom med inslag av folkmusik och då Keltisk sådan. Det är lågmält och otroligt vackert där nyanser och små kontraster är lite av bandets signum. Jag faller pladask för den här deras debut som är ett minialbum fördelat på tre låtar med en speltid på 24:44 minuter. 

Det kunde ha varit betydligt längre för det är så otroligt njutbart och tiden står stilla tills den väcks av Ciaran Colton´s klagande stämma. I fantastiska ”Outlines above” kommer den och försvinner nästa lika fort allt medan musiken svävar fram. Avslutande ”The Waiting game” är en orgie av undersköna toner som går rakt in i märgen samtidigt som jag njuter för när doom låter så här är det bland det bästa som finns. Har man sedan tillgång till fyra lika begåvade musiker som alla är karismatiska på sitt sätt lyfter det hela till oanade höjder. 

Jag sluter ögonen och njuter för det här är bland det bästa nya jag har hört på väldigt länge vilket får mig att hoppas att turnén blir av samtidigt som jag vill ha mycket mer av detta lågmälda men helt sanslöst underbara band.

 

www.myspace.com/countervela

 

7,5/10

Tore Larson

 

 

 

 

 

   

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©