GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

THE ARCANE ORDER - IN THE WAKE OF COLLISIONS (Metal Blade Records)
1 Death Is Imminent 
2 Between Reason And Hubris 
3 The Serpent Tower 
4 Eruptions Of Red 
5 When Oceans Become Deserts 
6 Unleash The Tyrant 
7 The Reaping Reverence 
8 Sanctity Of Allegiance 
9 Horizons Buried 

 

”In the wake of collisions” är min första kontakt med Danska The Arcane Order och det är en ytterst brutal kontakt. Ljudbilden är snudd på enorm vilket för den oinvigde kan upplevas som svårt och musiken är komplex. 

Det här är absolut ingen lätt musik Flemming c. Lunds (Invocator, ex Autumn Leaves) skötebarn levererar men ger man sig tid upplever man ganska snart ett ljudlandskap fyllt av fantastiska melodier. Bandets bildades 2003 och i september `05 skrev man på för Metal Blade Records. Bandet turnerade flitigt vilket ledde fram till debutalbumet och nu är platta nummer två här.

Musikaliskt finns här likheter med band som Hatesphere, Suffocation, Raunchy, Nightrage med flera och jag kan tänka mig hur intensivt det blir live. Plattan har en speltid på strax under 49 minuter fördelat på nio låtar introt inräknat. Samtliga är mycket, mycket bra vilket verkar vara lite av bandets signum som innefattar begreppet mycket hög klass. 

Själv njuter jag av ”Between reason and hubris”, ”Unleash the tyrant”, ”Horizons buried” och alla andra låtar vilket sammantaget gör plattan till ett smärre mästerverk och självklart kommer jag inom kort att införskaffa mig debuten också för det här är komplex metal när den är som allra bäst.

 

www.myspace.com/thearcaneorder

  

9,5/10

 

Tore Larson

 

 

 

 

 

       

   

   
   

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©