GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

Venturia - Hybrid (Lion Music)

Swearing lies
Be the one
Running blind
Pearls of dawn
Will you save me?
Sparkling rain
Hottest ticket in town
Love gamers
Why?/This women`s life
Sublimated dementia

 

Venturia är ett gäng med franska män och en kvinna som debuterade för 2 år sedan med albumet ”The new Kingdom” Enligt utskicket så beskrivs bandet som lite egensinnigt, och det kan jag hålla med om. Här blandas och ges det ganska friskt genremässigt, gruppen ligger väl ändå mest med fördel i de progressivare elementen.

Plattan går som sagt i flertalet stilar som exempelvis balladen ”Pearls of dawn” vilken känns en aning mysko eller snarare skum med alla skiftningar, några element som gitarrspel i ”Ia Eklunds” speciella anda är bara ett av alla inslag.

Här finns också klara paralleller med Motley Crüe som i ”Hottest ticket in Town” kanske mest då i arrangemanget och bitvis i vissa häng på gitarren. Ljudbilden påminner om nåt som borde husera i det lite mer industriella. Lite kritik kan kanske ges då anslagen på gitarrsträngarna känns en aning uddlösa och tenderar att flyta ihop.

Det är alltid kul med lite egensinnighet och framför allt när det görs med stil och finess. Jag är ju inte helt 100% vän med gitarrljudet men man kan ju inte få allt. Men låtarna är ändå mestadels ganska starka och det svänger på rätt bra.

www.myspace.com/venturiamusic

 

www.venturiaofficial.com

 

Betyg 7/10

 

Niklas Johansson

 

 

 

 

 

   

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©