GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

Ramos ~ Hugo – The Dream (Frontiers/Bonnier Amigo)

01. You're not alone 
02. All that I wanted 
03. The dream 
04. Fools game 
05. Bring back this love 
06. I don't want to say goodbye 
07. When you get lonely 
08. In the city 
09. Tomorrow 
10. I can take you

 

Gitarristen Josh Ramos, med meriter från förgreningar av Journeys släktträd som The Storm och Hardline, utgör tillsammans med Hugo Valenti, sångare i Valentine, Hugo och Journey-hyllningsbandet Evolution med mera, den kreativa kärnan i Ramos/Hugo. Och naturligtvis låter deras debutskiva som Journey.

Eller rättare sagt, som om de försöker att låta som Journey. Hugos sång har alltid burit drag av Steve Perrys stämma. Han har en själfull röst och lånar många klassiska Perry-melodier. Ramos lånar även han ton och melodier från förebilderna, närmare bestämt Neal Schon. Men Journey är så mycket mer än det Ramos/Hugo så gärna vill efterlikna.

Till en början låter det riktigt lyckat. ”You're not alone” är ett briljant startskott, men ganska snart, när trummisen John Macaluso (Riot, Yngwie Malmsteen, Starbreaker mm) börjar trixa med bastrummorna märker man direkt att det slirar. Journeys musik har alltid haft ett bekvämt gungande beat som inte sticker ut, det bara finns där som ett stabilt fundament för de melodiskapande elementen. Och för det andra och väl så betydelsefulla – låtarna. ”The Dream” är ett så till den milda grad standardiserat melodic rock-album att allting efter öppningsspåret flyter ihop till ett enda gigantiskt sockervadd. Det är sött, lättillgängligt och välspunnet, men i total avsaknad av karaktär.

Egentligen känns det småaktigt att kritisera ett så välproducerat verk. För prickar man av den melodiösa rockens checklista så finns allt representerat, och kanske är det just det som är det allvarligaste felet. Det är så utstuderat uppbyggt att den kreativa nerven och det egna uttrycket gott förlorat. Men älskar du melodistinn rockmusik så funkar den här alldeles utmärkt som bakgrundsmusik, för ingenting på denna platta kommer att hoppa upp och störa dig i dina vardagsbestyr.

 

www.myspace.com/ramoshugo

  

 

Betyg: 5/10

 

Jukka Paananen

 

 

 

 

 

 

   

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©