GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

HONEYMOON SUITE - CLIFTON HILL (Frontiers Records)
 

1.She Ain’t Alright
2.Tired O Waitin’ On You
3.Riffola
4.Ordinary
5.The House
6.Why Should I?
7.Down 2 Buzness
8.Sunday Morning
9.That’s All U Got
10.Restless
11.Seperate Lives

 

 Bandet är tillbaka med originalsättningen som gjorde deras två första album ”Honeymoon Suite” och ”The Big Prize”. Och det märks att det är tillbaka till mitten av 80-talet och dessa två fantastiska AOR plattor. Man har nu skapat en ny guldklimp i ”Clifton Hill”.

Gruppen har varit ett favoritband sen jag inhandlade deras första singeln ”New Girl Now” 1984 och det gör ju inte att man gråter precis när dom här släpper en platta med originaluppsättningen, för här får vi det igen med soundet, sången och liret.

Kände man var ganska nöjd med de båda plattorna som kom innan under 2000-talet med ”Lemon Tongue” och ”Dreamland” där dom ändå spretat lite åt andra håll än just det dom är bäst på. Här är man nu tillbaka i det härliga sommarsoundet som bara får en att le med ett korkat smile. Att man nu 2008 kunde få till låtar som är med och tävlar med ¨”New Girl Now”, ”Bad Attitude”, ”Love Changes Everything”, ”All Along You Knew”, ”Wounded, Feel It Again” är rent ut sagt makalöst.

Här finns första singeln ”Tired O Waitin’ On You” och det lite Eddie Van Halen inspirerade öppningsspåret ”She Ain’t Alright”. ”Ordinary”, ”The House” och ”Why Should I?”, de är alla 5 låtar som kunde ha toppat singellistorna på 80-talet (i alla fall i Kanada) . Johnny Dee sjunger som bara han kan, Derry Grehan har hittat riffen som tar fram solen i höstmörkret och sen lägger Ray Coburn keyboard-mattor som den hjälte han är.

Att detta är ett av årets bästa album är det inget att snacka om. Nu är det bara att hoppas att dom kommer till Sverige och i mitt tycke borde dom vara en självklar bokning till Sweden Rock Festival 2009.

Mina favoritlåtar är “She Ain’t Alright”, “Tired O Waitin’ On You” och “Ordinary”

 

www.myspace.com/hmsuite

                        

Betyg: 9/10

 

Andy Flash

 

 

 

 

 

   

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©