GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

ISOLE - BLISS OF SOLITUDE  (Napalm Records) 

1. By Blood 
2. From Clouded Sky 
3. Imprisoned In Sorrow 
4. Bliss Of Solitude 
5. Aska 
6. Dying 
7. Shadowstone 


 

Första gången jag kom i kontakt med Isole var för ett par år sedan när jag övertalades av en god vän att köpa ”Throne of void” som är bandets andra platta. Den liksom debuten, ”Forevermore” är släppta av Svenska I Hate Records”. 

Med ett nytt skivbolag är bandets tredje album här och en viss förändring kan skönjas. Från att ha varit ett renodlat doommetalband har progressiva influenser insmugit sig vilket ger en större nyans även om det mesta fortfarande går i midtempo eller långsammare. Det är musik att meditera till för när man väl gör det växer det fram smått fantastiska ljudlandskap som tyvärr störs av sångarens klagande stämma som inte alltid harmoniserar till musiken. Ibland som i avslutande ”Shadowstone” fungerar det utmärkt men här doftar det monotoni samtidigt som här finns en puls likt Hawkwind och en del av det Eloy gjorde. 

Tyvärr är inte alla låtar lika bra även om den är ett stort steg framåt men det gäller främst låtmaterialet som är klasserna bättre än på föregångaren. Ändå är det något som inte tilltalar mig och ljudbilden liksom produktionen är inte helt lyckad eller så är det jag som är kräsen. 

Nu är inte doom det jag mest lyssnar på heller men hur som helst, ”Bliss of solitude” är plattan för den som söker det som går i midtempo med en förhållandevis konservativ produktion.

www.myspace.com/isole  

 

5/10

Tore Larson

 

 

 

 

 

       

   

   
   

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©