GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

Atrocity - Werk  80 II  (Napalm Records)

People are people
Smalltown boy
Relax
Don´t you forget about me
Sun always shine on tv
Hey little girl
Fade to grey
Such a shame
Keine heimat
Here comes the rain again
Forever young

 

Här är uppföljaren till Werk 80 som helt enkelt är betitlad Werk 80 II. Liksom föregångaren är plattan fylld till bredden med covers från det gyllene 80-talet. Jag tillhör kategorin som är helt torsk på musiken från detta decennie och nära på gillar allt som rann igenom denna guldåder.

Atrocity är för mig inte helt obekanta då jag lyssnande en del på gruppen i deras begynnelse, föll av någon anledning ändå i glömska med den tidens stora skörd annan musik som då upptäcktes.

Dom gör hur som helst här sin egen tolkning på originalspåren av bland andra, Depeche mode, Bronski beat, Frankie goes to Hollywood, Aha, Eurythmics, Alphaville....... Det är helt klart låtar som jag lyssnat på mycket och som säkerligen betytt mycket för en hel del musikälskande folk.

Att Atrocity kör sitt eget race och gör egna tolkningar i form av någon Gothvariant på ovanstående ikoner funkar alldeles ypperligt och det är nästan, och jag säger NÄSTAN så det rycker i mina tämligen O-dansanta lekamen. Att få höra ett gäng med trevliga låtar som framförs med lite dist och ”chugga chugga”  är inte fel även om sångaren nu kanske inte tillhör de vassaste i rockhimlen, får dock lite hjälp av en kvinnlig röst som lyfter upp det en del.

Det var i alla fall även denna gång en angenäm lyssning att få höra ny produktioner på gamla trevliga alster. (Synd bara att det skall vara en sån där speaker röst på promoskivan som talar om vad man lyssnar på två gånger per låt, rätt irriterande men i dessa nedladdnings tider så…)   Atrocity Werk  80 II  kan bli en återkommande party rockar skiva. Kommer själv att  införskaffa denna (utan spökröst) och även kanske Werk 80.

 

www.myspace.com/atrocitypage  

 

Betyg 6,5/10

 

Niklas Johansson

 

 

 

 

 

       

   

   
   

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©