E-Mail

info@artrock.se

 

 

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

Recensioner

 

Cryonic Temple – Immortal (Metal Heaven/Border Music)
 

01. Immortal
02. Standing tall
03. Where sadness never rests
04. Beg me
05. Freedom calling
06. Fear of the rage
07. Time
08. Fight to survive
09. Train of destruction
10. As I sleep
11. Departure

 

På sin fjärde platta gör Borlänges Cryonic Temple något av en omstart på karriären och låter en mer seriös sida ersätta deras tidigare klichéfyllda powermetal, inte minst textmässigt.

Borta är således fantasy-historierna och plats har getts åt mer vardagliga spörsmål. Och den ambitionen avspeglas även i musiken. Jag hör förvisso fortfarande mycket kraftmetall och dubbeltramp, men influenserna av klassik heavy metal, då främst från Iron Maiden och Judas Priest, och thrash skvallrar om att dalmasarna idag är mer ambitiösa. Att de ägnat tid åt arrangemangen märks också i att de vävt in lugnare partier i vissa av låtarna.

Ovannämnda inslag ger plattan en hygglig balans och dynamik, vilket behövs, för det är ett hårt och intensivt dokument Cryonic Temple överlämnar. Om de hade lyckats med att kombinera melodislingor och rytmiskt sväng lika väl som de väger tyngd och aggressivitet med snabbhet, så hade jag verkligen gillat detta.

Jag känner mig emellanåt rent av överkörd när jag lyssnar på ”Immortal” – de våldsamma och baskaggedrivna höghastighetsspåren får mig att fingra på fjärrkontrollen – och för övrigt har jag svårt att minnas andra melodier än den Maiden-ekande ”Where sadness never rests” – plattans bästa spår. Så, ambitionerna till trots, är Cryonic Temples återkomst inget som lämnar mig med något bestående intresse, men de gånger de drar ner på tempot och bygger på stämningar, som i avslutande duon ”As I sleep”/”Departure”, fungerar det godtagbart.

www.myspace.com/cryonictemple

  

Betyg: 4/10

 

Jukka Paananen

 

 

 

  

   

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna