GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

Crown of Glory - A Deep Breath of Life (Metal Heaven, Border Music)

1.The calling
2.Pathfinder
3.The raven´s flight
4.Inspiration
5.The prophecy
6.Save me
7.Anthem of the end
8.Mirror, mirror
9.Ikarus
10.See you rise
11.The lament of the wind

 

Crown of Glory har turnerat hemma i Schweiz och i södra Tyskland i tio års tid och har under 2000-talet hunnit ge ut två stycken mini-CD:n. ”A Deep Breath of Life” är således deras första fullängdare och visar med all önskvärd tydlighet hur deras musikaliska vision ser ut.

Sprungna direkt ur den germanska metallstammen; i rask takt och med gäll sång mot en kuliss av pampiga melodier; serverar de fina repliker på At Vance, Edguy och liknande. Dennis Ward från Pink Cream 69, ytterligare en tydlig referens, har försett Crown of Glory med en ljudskrud som vittnar om höga förväntningar. Bekymret är att det här ges ut tjugo år för sent. Konkurrensen och mättnaden inom denna genre är av inflationsdignitet, vilket försätter dessa schweizare i en evig förbandsposition, såvida de inte hittar en tydlig egen karaktär.

Som mest tilltalande låter Crown of Glory i midtempospåren, där både sång och musik får tid och utrymme att gro på ett mer fruktbart sätt. Men även de snabbare låtarna skvallrar om en viss smakfullhet, då de sällan trampas sönder av dubbla baskaggar. Inte utan beröm godkänt. 

www.myspace.com/crownofglorych

  

Betyg: 6/10

 

Jukka Paananen 

 

 

 

 

       

   

   
   

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©