GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

WORK OF ART – ARTWORK (Frontiers Records)

1.Why Do I?
2.Maria
3.Camelia
4.Her Only Lie
5.Too Late
6.Whenever U Sleep
7.Once In A Lifetime
8.Peace Of Mind
9.Lost Without Your Love
10.Like No Other
11.Cover Me
12.One Hour

 

Debut album ifrån svenska Work Of Art. Bandet består av Lars Säfsund (Sång/Keyboard) Herman Furin (Trummor) och Robert Sall (Gitarr).

Gruppen började sina stapplande steg redan 1992 när Herman och Robert började musikskolan, att hitta en lämplig sångare visade sig vara svårare än väntat och bandet lades på is. 1998 kom det i alla fall en demo med kompisen Lars på sång fast det skulle dröja ytterligare till 2007 pga. alla projekt innan första riktiga demolåtarna kom till dagers, och genast började det hända saker. Frontiers Records lade vantarna på Work Of Art och nu kommer så äntligen deras första album.

På Artwork bjuds man på en härlig blandning av Toto (Isolation/The Seventh One) och Pride Of Lions. Hög klass rakt igenom hela plattan med nästa redan klassiska AOR dängor som Why Do I? och Her Only Lie. Enda låten som inte riktigt håller samma klass som de andra spåren är den tråkiga Like No Other.

Originaliteten på plattan är kanske inte så stor men kvaliteten på låtarna ska man inte klaga på utan gillar man Toto så är detta ett väldigt intressant band och Artwork ett mycket bra album. Ett stor plus till sångaren Lars Säfsund som är lysande och hade nog inte gjort bort sej i just Toto.

Mina favorit låtar är Why Do I?, Her Only Lie, Too Late

 

www.myspace.com/musicofworkofart  

Betyg: 7/10

 

Andy Flash

 

 

 

 

 

       

   

   
   

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©