GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

Lechery – Violator (Metal Heaven)
1 Rise with me
2 Come alive
3 I am the one
4 Hero of the night
5 Your fate
6 What burns in their eyes
7 Slave under passion
8 Why
9 Cynical
10 Attraction
11 Open your eyes

 

Det råder högkonjunktur i den svenska stålindustrin. Under 2000-talet har flera band, i rakt nedstigande led från Heavy Load och 220 Volt, lyfts ut ur smältugnarna. Legeringar som Wolf, Sabaton och Dream Evil har alla härdats i den traditionen. Nu när vi skriver 2008 presenterar Lechery sitt debutsmide.

Låtmaterialet bygger på ett hamrande och pumpande metallkomp helt utan omvägar, såväl som på ödesmättade tvillinggitarrslingor och riff som på ett effektivt sätt klöser sig fast vid de slagkraftiga refrängerna. Så långt erinras jag av Accept runt ”Metal heart”, och ovan nämnda band för den delen. Men Lechery beledsagas av Martin Bengtsson (ex-Arch Enemy, Armageddon), vars befallande, men aldrig onödigt morrande, stämma tillför Lechery den dimension som flera av deras kollegor saknar. En del av sångstämmorna resonerar kraftigt av ett Blackie Lawless-vibrato; passionerat och myndigt på en och samma gång. Eller är det avtryck från Jon Oliva (Savatage)? Det spelar ingen roll, lidelsefullt är vad det är, inte liderligt som bandnamnet antyder.

På ”Violator” uppvisar Lechery både hög smältpunkt och hållfasthet. Vad jag saknar är lite flexibilitet och balans i det stångraka godset, men det kan jag leva utan så länge de spelar heavy metal med sådan övertygelse.

www.myspace.com/lecheryofficial

www.lechery.se/

 

Betyg: 8/10

Jukka Paananen

 

 

 

 

 

       

   

   
   

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©