E-Mail

info@artrock.se

 

 

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

Recensioner

 

KAMPFAR – Heimgang (Napalm Records)
 

1.Vantro
2.Inferno
3.Dodens Vee
4.Skogens Dyp
5.Antvort
6.Vansinn
7.Mareham
8.Feigdarvarsel
9.Vettekult
10.Vandring

 

Norsk blackmetal står oerhört högt i kurs hos många och jag medger att en del tycker jag är riktigt bra som Helheim men nu är det Kampfar vi skall avhandla och trots att detta är deras fjärde platta är det min första kontakt med dom. Inledningen, ”Vantro” är otroligt maffig och det tar några minuter innan Dolk ger sig tillkänna med sin monotona, skrikande röst. Sjunger gör han aldrig utan han skriker och väser vilket ofta är sångsättet inom den här musikstilen.

Ett annat karakteristiskt kännetecken är monotonin i musiken som mal på. Söker man nyanser är det här fel musik men gillar man kluriga melodier mitt i all monotoni kan det fungera. Det gör jag men pusselbitarna vill ändå inte falla på plats fullt ut. Plattans tio låtar flyter ihop och man märker knappt att det är en ny låt men i motsats till Moonsorrow som spelar en Finsk väldigt progressiv variant av den här typen av musik, är det här väl lättviktigt. Allt låter nästan likadant och II13 som lär vara en människa trots namnet är en medioker, snudd på dålig trummis och Thomas är ingen större gitarrist.

Hur jag än försöker kan jag inte plocka ut någon låt för det är bara en enda gröt som hänger ihop. Kanske är det själva grejen med musiken, vad vet jag?   Vad jag med säkerhet vet är att det finns mycket bättre pagan blackmetal för den här är inget att lägga pengarna på.

 

www.myspace.com/norsepagans

2/10

Tore Larson

 
 

 

 

  

   

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna