E-Mail

info@artrock.se

 

 

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

Recensioner

 

China Blue – Twilight of Destiny (Frontiers/Zink Music)
 

1. What do you need but love
2. I feel like dying
3. Changing ways
4. So wrong
5. Don't be a stranger
6. Crimes of passion
7. Passions
8. Movin' on
9. Twilight of destiny
10. Lost
11. Take me as I am
12. A last goodbye

 

Keyboardisten Eric Ragno är en flitigt anlitad musiker som medverkat på mängder av projektliknade album. Namn som Takara (med Bob Daisley och Jeff Scott Soto), Ted Poley, Tony Mills och Ramos-Hugo är några som begagnat sig av Ragnos flinka fingrar. China Blue påbörjades redan under 1980-talet, men av olika anledningar är det inte färdigställt förrän nu. För att få alla pusselbitarna på plats kasserade han in gentjänster från Tony Mills (sång) och Josh Ramos (gitarr), för att nämna de mest namnkunniga.

”Twilight of Destiny” är en renodlad melodic rock/AOR-platta. Låtarna är genomgående stöpta i den form som göts av Journey för ett kvarts sekel sedan, och som gett upphov till en mängd mer eller mindre intressanta avkomlingar genom åren. Tyvärr måste jag meddela att China Blue är en av de minst intressanta.

Huvudorsaken till detta är den häpnadsväckande torftiga produktionen. Tony Mills (solo, TNT och tidigare i Shy) annars så kraftfulla sång låter tunn och ansträngd, ibland rent av pipig. Och kompet, som skall vara fläskigt i den här typen av musik, låter stumt och burkigt. Ragnos och Ramos bidrag är de som känns mest relevanta, men inte ens de kan rädda skivan från att bli en hyllvärmare på grund av att låtarna endast i enstaka fall är bättre än medelmåttiga. Bäst är ”Changing ways”, vilken mycket väl kunnat ingå på Journeys ”Generations” (2005) utan att rodna.

För er som gillar Tony Mills kan jag istället rekommendera hans soloplatta från tidigare i år, ”Vital Designs”, vilken i allt väsentligt är en musikalisk hyllning till Queensryche. Och AOR-vänner, ni har väl redan köpt årets melodic rock-album – Journeys ”Revelation”?

www.myspace.com/chinabluebluemusic

Betyg: 4/10

 

Jukka Paananen

 

 

 

  

   

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna