GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

HOUSE OF LORDS - COME TO MY KINGDOM (Frontiers Records)

1.Purgatorio Overture No.2
2.Come To My Kingdom
3.I Need T Fly
4.I Don’t Wanna Wait All Night
5.Another Day From Heaven
6.In A Perfect World
7.The Dream
8.One Foot In The Dark
9.Your Every Move
10.I Believe
11.One Touch
12.Even Love Can’t Save Us
13.In The Light
14.Another Day From Heaven (acoustic) (Europe bonus track)

 

6:e studio plattan ifrån James Christian och hans House Of Lords och precis som vanligt när det kommer till en ny platta så är det minst ett medlemsbyte sen senast. Denna gången är det Chris McCarville som är ny bassist.

Men när det kommer till musiken så känns det igen. Förra plattan World Upside Down (8,5 p 2006) var en rejäl återgång till debuten som kom 1988 och på Come To My Kingdom är man kvar bland jättarna av AOR. Man når samma klass som förra plattan och med låtar som Come To My Kingdom, The Dream och Even Love Can’t Save Us så är det bara att dra på smilbanden. Förra plattan kanske hade ett par spår som stack upp och var värda 11p (ex Million Miles och These Are The Times) men Come To My Kingdom är snäppet jämnare. Så betyget blir det samma.

James Christian tillhör fortfarande en av mina favorit sångare inom den melodiska rocken ihop med grabbar som Steve Perry och Lou Gramm. I Another Day From Heaven (som finns med i två versioner) så visar han upp en sårbar röst och visar en otrolig själ att man tror på vartenda ord han sjunger. AOR klassiker blandas med ballader och helheten på plattan ska man inte klaga på. Ett annat stor plus skall gitarristen Jimi Bell ha för att han verkligen visar igen att han hör hemma bland de stora i genren.

När det är nästan lika svårt att välja ut de 3 bästa låtarna som att försöka hitta den sämsta så blir mitt betyg att detta album kommer garanterat att vara bland kandidaterna till 2008 års bästa AOR platta.

Mina favorit låtar är Come To My Kingdom, I Need To Fly, The Dream

 

www.jameschristianmusic.com

 

Betyg: 8,5/10

 

Andy Flash

 

 

 

 

       

   

   
   

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©