GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

WHITE LION - RETURN OF THE PRIDE (Frontiers Records)

1.Sangre De Cristo
2.Dream
3.Live Your Life
4.Set Me Free
5.I Will
6.Battle At Little Big Horn
7.Never Let You Go
8.Gonna Do It My Way
9.Finally See The Light
10.Let Me Be Me
11.Take Me Home (European bonus track)

 

Första studio plattan sedan Mane Attraction 1991 och kvar i bandet är endast sångaren Mike Tramp. Bratta, Lomenzo och D’Angelo har ersatts av 4 okända grabbar ifrån USA/Danmark.

Sangre De Cristo som öppnar plattan är en episk sak på över 8 minuter men låten lyfter aldrig riktigt och efterföljande Dream har bra verser men en ganska tråkig refräng. Live Your Life är en bra rocker och en trolig live favorit. Set Me Free och I Will är två andra låtar som är mycket bra men dom är mer åt Mike Tramp’s senare solo album. Battle Of Little Big Horn är också den en episk sak på 7½ minut, bättre är den än Sangre De Cristo men samma sak med den är att den blir lite långtråkig. Balladen Never Let You Go har lysande verser men en refräng som nästan får en att somna, då är Europa bonus spåret Take Me Home en mycket bättre ballad som får en att tänka lite på When The Children Cry.

Produktionen känns torr och lite tråkig. Och även Mike Tramp känns lite sliten och helheten på plattan blir ganska slätstruken. Men jag tror att många av låtarna kommer att växa live så vi får hoppas på ett Sverige besök under 2008.

White Lion årgång 2008 kommer tyvärr inte i närheten av någon av de numera klassiska albumen Fight To Survive, Pride, Big Game och Mane Attraction. Comebacken är godkänd men inte mycket mer.

Mina favorit låtar är Live Your Life, Set Me Free, Let Me Be Me

 

www.myspace.com/returnofthepride

                  

Betyg: 5/10

 

Andy Flash

 

 

 

 

       

   

   
   

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©