GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

ROYAL HUNT - COLLISION COURSE (Frontiers Records) 

1. Principles of paradox 
2. First rock 
3. Exit wound 
4. Divide and reign 
5. High noon at the battlefield 
6. Clan 
7. Blood in blood out 
8. Tears of the sun 
9. Hostile breed 
10. Chaos A.C. 

 

Danska, nästan Halvsvenska Royal Hunt har åter igen bytt sångare inför sitt nya släpp. Ny bakom mikrofonen är Mark Boals (Ring Of Fire, Yngwie Malmsteen med flera) och jodå, han har en riktigt bra röst som väl harmoniserar till bandets alltmer AOR-lika musik. 

Faktum är att flörtarna med AOR-rocken blir lite väl mycket ibland vilket i sin tur får det att låta smetigt. Dåligt blir det dock aldrig för till det är bandets fem medlemmar alldeles för duktiga musiker men produktionen är på tok för Amerikansk för att tilltala mig. Tyvärr känns det mesta igen sedan tidigare vilket är lite av Royal Hunt´s dilemma men förnyelse är nog inget dom sätter i främsta rummet utan man väljer att fortsätta med sitt trogna koncept som säkerligen skapar en trygghet för dom gillar Royal Hunt men för oss andra som tycker om när band förnyar sig finns här bara några få undantag. ”Exit wound” är ett sådant exempel och ”Tears of the sun” är ett annat exempel på hur bra det kan låta när man väl får till det. Här spelar inte André Andersens keyboards en lika dominant roll utan gitarrerna tillåts spela ut i en lekfullhet som tilltalar mina öron men undantagen är för få för att gripa tag i mig. 

Det mesta går mig spårlöst förbi vilket gör plattan till en enda stor gäspning trots att jag verkligen har försökt att sätta mig in i den.

www.myspace.com/royalhuntmusic

  

4,5/10

 

Tore Larson

 

 

 

 

       

   

   
   

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©