GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

Dominici - 03 A trioligy – part 3 (InsideOut Music)

01. King Of Terror
02. March Into Hell
03. So Help Me God
04. Liquid Lightning
05. Enemies Of God
06. Revelation
07. Hell On Earth
08. Genesis

Charlie Dominici Sång
Brian Maillard Gitarr
Yan Maillard Trummor 
Americo Rigoldi Keyboard 
Riccardo Atzeni Bas 

 

Det är nu sexton år sedan denna herre startade sin karriär tillsammans med ett inte helt okänt gäng vid namn ”Dream Theater”. Dominici var den första sångaren i bandet och deltog på skivan ”When dream and day unite” 1989.

Som hörs på albumtiteln så är detta den sista av tre skivor i trilogin. Den första släpptes 2005 medan den andra kom ut ungefär ett år senare och nu är då den sista rodd i hamn så att säga. Denna gång har sättet att arbeta varit lite annorlunda till skillnad från dom två tidigare. Det fanns inte ett skrivet ord förrän ”Dominici” började skriva musiken tillsammans med resten av bandet. Texten fick sen växa fram beroende på hur musiken skapades.

Att sitta här och lyssna på detta utan att nämna hans föregående band är svårt då det helt klart finns musikaliska kopplingar. Personligen tycker jag att detta skulle vara en ypperlig fortsättning på exempelvis ”DT´s” Awake, den har utan tvekan attityden och unset som Awake albumet. Part 3 framförs ändå här på ett annorlunda sätt men som sagt likheter finns det helt klart. Bandet håller en hög teknisk nivå även om det ibland känns som om dom håller igen. Hade tempot höjts ett snäpp skulle nog plattan vuxit ytterligare det där sista x-tra. Kompetens och vilja är det dock inget fel på.

Det finns ett par spår som bör framhållas lite extra, först och främst ”Liquid lightning” vilken kör igång med ett gott progressivt stuk och sen går över i en mer melodiös slinga. Spåret har helt klart ”DT ” vibbar men även stänk av ”Minds eye”.

”Revelation” där jag uppskattar det sköna sträng plocket samt melodin över lag, ger även en del ”Queensryche” känsla.

Sist men inte minst ”Genesis” helt enkelt en lysande låt som har det mesta vilket får undertecknad att mysa J. Ett extra plus till den gott softa men ändå fläskiga produktionen. Både gitarrer och trummor har ett synnerligen angenämt umpfh! Det är en stämnings - höjare helt klart.

Summa summarum sitter plattan från första till sista sekund, hade det funnits utrymme för ett lite snäpp av tempohöjning hade det bara blivit ändå mer angenämt. Avslutningsvis så hoppas jag det kommer en möjlighet att få se killarna live då med denna skivan i bagaget.

 

www.myspace.com/charliedominicimusic

 

Betyg 8/10

Niklas Johansson

 

 

 

 

       

   

   
   

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©