GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

DESPAIRATION - A Requiem In Winter’s Hue  (My Kingdom Music)

1. Kiss Of Ashes
2. A Lovelorn Requiem
3. The One Who Ceased To Breathe
4. Musique De La Decadence
5. Farewell In Blue
6. The Shallow Sea (Re-Recording of the 1996 version)
7. Letters From A Coffin
8. Cathartic Revelation
9. Humanity As A Child
10. Lucid Lullaby
11. Inner Peace

 

Här ett gäng tyskar som släpper sin femte fullängdare. Första albumet kom ut 1998 vilket dom finansierade själva. Efter debuten har följande släppts i tur och ordning, Scenes from a poetical playground, Songs of love and redemption, Music for the night, och till sist kommer här nya runt tre år efter föregående 18-spårs konceptalbumet.

Musikmässigt så vill dom likna sig vid ”Marillion”, ”Porcupine tree” och ”David Bowie”. Tja kanske det, personligen så kan jag finna en hel del likheter med ett band som jag har tagit till mig ända sen jag såg dom första gången på en av Slottsskogen festivalerna, det är norska ”Gazpacho”, sedan finner jag även ett liten uns av ”Depeche Mode” som av någon anledning jag har svårt precisera vad, bara en känsla som dyker upp. Men som sagt framförallt ”Gazpacho” vilka också har ”Marillion” influenser och även turnerat med nämnda band.

Detta är bitvis en riktig trevlig lyssning men tyvärr så faller det stundtals av och tappar i intresse. Som tur är återhämtar sig snart musiken efter de något mindre intressanta partierna så förmodligen blir detta ändå något som kommer att spelas en hel del hemma hos genre fantasternas lyor. Nivån är ganska jämn, inga speciella toppar och dalar utan här levereras en jämn ström av skön och soft musikalisk anda. Despairation är jämförelsevis heller inte helt olika bandet ”Weeping Willows”, både röstmässigt och den i melankoliska känslan som förmedlas.

Så ni som är bekanta och gillar band som ”Weeping Willows”, ”Gazpacho” och ”Marillion” har här ännu ett band att lyssna in.

 

www.myspace.com/despairation  

www.despairation.com

 

Betyg 6,5/10

 

Niklas Johansson

 

 

 

 

 

   

  

 
   

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©