GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

DOKKEN - LIGHTNING STRIKES AGAIN (Frontiers Records)

1.Standing On The Outside
2.Give Me A Reason
3.Heart To Stone
4.Disease
5.How I Miss Your Smile
6.Oasis
7.Point Of No Return
8.I Remember
9.Judgement Day
10.It Means
11.Release Me
12.This Fire

 

Studio album nr.10 ifrån Dokken och titeln är lånad ifrån det klassiska 1986 albumet Under Lock And Key. Förhandssnacket inför detta nya släpp har varit detsamma som med varje cd Dokken släppt sedan 1999 och Erase The Slate. Nu är dom tillbaka och det låter som Tooth And Nail/Under Lock and Key. Och varje gång har Dokken inte kommit i närheten. Så blir det även denna gång…

Lightning Strikes Again börjar med 3st låtar som känns som olika varianter av ”Standing In The Shadows” ifrån Back For The Attack men gjorda som de skulle passa in på Long Way Home. Vinnare av dessa 3 är Heart To Stone. Som sej bör på en Dokken platta så finns här även ett par ballader och det är How I Miss Your Smile som är den bästa tack vare sina verser, för refrängen är tyvärr inget vidare. Priset till plattans sämsta spår är även den en ballad och en tråkig och seg sådan vid namn I Remember. Midtempo låtar är det gott om men få med lite rejäl fart i ont om. Ett av de få undantagen är Point Of No Return.

Helheten av Lightning Strikes Again är bra och är en blandning av Long Way Home, Dysfunctional och Back For The Attack. Den låt som påminner mest om Under Lock And Key är avslutande This Fire.

Mina favorit låtar är Oasis, Heart To Stone, Disease

www.myspace.com/dokken 

                   

Betyg: 6,5/10

 

Andy Flash

 

 

 

 

   

  

 
   

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©