GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

FOREVER SLAVE  - TALES FOR BAD GIRLS  (Steamhammer/SPV/Wacken Records) 

Dickhead
Says Good-Bye
Gothix Girls
Pulse
Kristin A.I.D.S
Afterlife
Our Story
Mar,no te vayas
The Lovers
Larmes et Roses
My Girl (She loves her)
Gasoline

 

Forever Slave kommer från Spanien och ”Tales for bad girls” är bandets andra fullängdare. Den första, Alice´s inferno kom våren 2005 på Armageddon Music och efteråt har bandet spelet på flera större festivaler som Wacken Open Air i Tyskland, Rock Stars Festival hemma i Spanien och Metal Female Voices Festival i Belgien. När Österrikiska Visions Of Atlantis lämnade återbud att åka som förband åt Kamelot gick frågan till Forever Slave som tillsammans med Firewind är med på turnén. Vi som tycker om lite brutalare toner gråter inte för Forever Slave drar mer åt After Forever än åt Edenbridge/Nightwish/Epica hållet vilket Visions Of Atlantis gör. Lady Angellyca har en klar, väldigt vacker röst i de högre tonarterna inte helt olika Elisa C. Martin (Dreamaker, ex Dark Moor, ex Fairyland) och sämre förebild kan man ha. 

Musiken är lite lik Dark Moor och Fairyland fast inte lika dramatisk för här lyser den rena hårdrocken igenom till fördel för powermetalen. Edward Vert har en lite speciell stil att spela trummor på och det är inte ofta han går över i dubbeltramp vilket ger Forever Slave ett egnare sound än många andra liknande band. Leal på keyboards använder inte lika mycket stråkar som många av sina Sydeuropeiska kollegor men främst tror jag att bandet har hittat sin stil och sina ljudbilder som doftar neoprog med lika delar Sydeuropa och Skandinavien. Jag tycker väldigt mycket om musiken och i Oswalth eller Os som han föredrar att bli kallad har jag hittat en ny favoritgitarrist.

På 48:25 minuter bjuds vi på tolv låtar som samtliga är mycket, mycket bra och jag hade gärna gjort en textanalys vilket dessvärre mitt promoexemplar inte tillåter för med låttitlar som ”Kristin A.I.D.S.”, ”GothiX girls”, ”Afterlife” och inledande ”Dickhead!” blir jag nyfiken på bandets texter. Det får mig även att tro att Forever Slave vill något med sin musik och mig har dom lyckats fånga. Det skall bli oerhört intressant att få se dom live på Trädgårn den 2 maj och det är bara att hoppas att ljudaren gör sitt jobb för det här är inte bara bra utan otroligt bra med stora nyanser och ett djup jag aldrig tidigare har stött på inom den här formen av gotisk powermetal som doftar neoprog och progmetal av det ädlare slaget.

 

www.foreverslave.com

 

www.myspace.com/foreverslavemusic

8,5/10

 

Tore Larson

 

 

 

 

 

   

  

 
   

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©