GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

LEADED FUEL- INHALE AND GET PALE (Costa Ovest Records)
  1. Leaded Fuel
  2. Dirty Bitch Boogie
  3. Southern Belle
  4. Max Rear Traction
  5. 231 Miles
  6. Hostage Situation
  7. Yeah! You Bother Me
  8. Side Effects
  9. Rip it Up
  10. The Way We Are

 

Att glambanden har öka kraftigt under de senare åren i Sverige har de flesta kanske märkt av och nu kommer det ett till. Jodå grabbarna med de klingande namnen Liz Lascivious, John Priest, Dallas Chrome, Andy Jones och sist inte att förglömma Iron Kongo (och ja han är trummis) är faktiskt ifrån Sverige.

Några av mina första favoritband under 70-talet var just vad man då kallade för Glamband. De stora hjältarna var Kiss, Sweet, Slade, Alice Cooper och Aerosmith. Men Leaded Fuel’s största influenser kommer mest ifrån den andra vågen av glamband som kom i början av 80-talet med band som Easy Action, Hanoi Rocks och vissa vill gärna ha med Mötley Crue & Ratt i den vågen också. Det här med label på band och musikstilar har ballat ur fullständigt inom rock/hårdrocken så jag tar tillfället i akt att leverera ett av de bästa uttalanden en rockstjärna någonsin har gjort om det här med olika stilar. – Det finns bra musik och det finns dålig musik och så finns det oss, Kiss och vi är bäst (Paul Stanley 1996).

Efter att ha hört otaliga andra svenska band som vill vara det nya Guns N’ Roses, Poison eller något annat liknade så är det bara att konstatera att ni blivit slagna rejält under kajalen för Leaded Fuel rockar häcken av er. Här är det inte bara utseendet som gäller utan dom har faktiskt bra låtar också. Lyssna och lär.

Mina favorit låtar är Leaded Fuel, 231 Miles, Southern Bell

 

www.myspace.com/leadedfuel

www.leaded-fuel.com

Betyg: 4,5/10

 

Andy Flash

 

 

 

 

   

  

 
   

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©