GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

Frozen Rain – Frozen Rain (Avenue of Allies Music)

01. Waiting for you 02. Wire of love 
03. Music keeps me alive 
04. My heart believes it's true 
05. Red light zone 
06. On the run 
07. Park Café 
08. Never be a fool again 09. Your love 
10. Say that you love me 
11. Little angel 
12. Tomorrow 

 

I Belgien bor Kurt Vereecke; en musiklärare med stort AOR-hjärta som i åratal närt en dröm om att få spela in en egen rockplatta. Men trots flitigt låtskrivande och ambitiösa försök med en första inkarnation av Frozen Rain redan under åttiotalet och Rhyana i början av nittiotalet – med vilka han faktiskt fick ut en singel med hygglig framgång i belgisk radio 1992 – är Vereeckes diskografi begränsad till ett behjärtansvärt barnskiveprojekt om tre dubbel-CD:n från millennieskiftet. Fram tills nu vill säga.

Tack och lov ger kombinationen inspiration och transpiration förr eller senare resultat, och genom ett världsomspännande kontaktnät inom den melodiösa rockvärlden samt med benäget stöd av Avenue of Allies Music, har Vereecke producerat ett projekt som dyker upp likt en flaskpost med ett försvunnet FM-album från åttiotalets mitt.

Redan i de första stänken av starka öppningsspåret ”Waiting for you” sprudlar den vederkvickande och romantiska poprocken likt fågelkvitter i försommargryningen. Influenserna från den ovannämnda brittiska AOR-akten är påtagliga, liksom de är i de flesta up-tempospåren. Vereeckes keyboards skapar en fluffig fond för de klämkäcka, söta styckena, och bygger upp verserna på ett effektivt sätt. Tommy Denanders smakfulla, drillande gitarrfigurer tillför låtarna ytterligare en pinne i styrkehalt, men arrangemangen för refrängerna hade för mig gärna fått jäsa lite till. De känns nämligen något påflugna och nästan idisslande emellanåt. Möjligen är detta en last från barnskivorna. Vidare så tror jag att flera av låtarna hade vuxit av en mer karaktärsstark sångare. Här har vi istället fem okända herrar som visserligen gör fullt acceptabla insatser, men ingenting som man hajar till av.

Precis som beskt kaffe balanserar en söt dessert vinner en trallvänlig låt på lite mörkare undertoner. Lite av den varan får vi i ”Park Café” med sitt tillbakalutade sväng, Foreigner-nerven i ”Red light zone” och soul-känslan i balladerna ”My heart believes it´s true” och ”Tomorrow”.

Inalles är Frozen Rain en bra skiva, och inspirerande, inte minst för alla begåvade låtskrivare och musiker som har låtarna, men kanske saknar ett band. För Kurt Vereecke lär väl knappast behöva böna och be om hjälp med kompet efter den här debuten. 

 

www.myspace.com/frozenrain  

 

Betyg: 6/10

 

Jukka Paananen

 

 

 

 

   

  

 
   

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©