E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

Riot God - Riot God (Egenproducerad)

 

1.Light of the Sun
2. Crusader
3. The Time Is Now
4. Horizon
5. 9th Life
6. Omega
7. Collapsing Stars
8.Piñata
9. Drone Station
10. Love it or Leave it
11. Rift
12. Sweet Kaos
13. High Time
14. Grand Design
-----------------
15 Evil*

 

2006 så började ett frö gro hos trummisen Bob Pantella och basisten Jim Baglino som båda víd den tiden svängde loss med Monster Magnet från New Jersey. Ett frö som tillsammans med en droppe vatten från gitarristen Garrett Sweeney, och lite stänk solsken från vokalisten “Sunshine” bildade bandet RiotGod.

Musiken beskrivs enklast som ytterst svänging och medryckande stonerrock med twangansatte vokalisten Sunshine som grymtar sig igenom spår efter spår, och där gitarristen Sweeneys att döför-riff får gå lös hur mycket de vill som i slutskedet av låten “9th Life”.

Spåren “Omega” och “Rift” drar ner tempot och speciellt den förstnämnda är en doomig atmosfärisk musikresa med bongotrummor och en enslig gitarrslinga som frammanar bilder av att man tittar ut över ett ökenlandskap med tumbleweedbollar som sakta rullar fram och en öronbedövande vind som viner och piskar sand i anletet på en.

Rift” får med sitt repetitiva riffparti också en något doomig/drömsk skrud. Om dessa spår skulle avskräcka en att köpa skivan så kan jag garantera att den är i minoritet och att de efterföljande låtarna är gammal hederlig hårdrock med 70-talsådra. Resten av skivan är mer direkta tuggummi-nummer som första spåret “Light of the Sun”, “High Time” och ”Evil”

Inspirationskällorna är de hårdare band inom stonerrocken - i jämförelse med mer melodidrivande stonerrockband såsom Mustasch och Thalamus - som kaliforniska Kyuss och Queens of the Stone Age, Örebrorska Truckfighters, och givetvis Monster Magnet.

Sammantaget blir det en 7:a för att det är ett mycket kompetent band som kan leverera musiken de brinner för, men doompassagerna faller mig inte alls på läppen så jag blir tvungen att gå ner till en sjua.

 

http://www.myspace.com/riotgod

http://redbankrehearsal.com/riotgod/index.htm

7/10

 

Christian Johnsson

 
 

 

 

  

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna